Home > Overdenkingen > God is met hen

God is met hen

“Toen zij nu de vrijmoedigheid van Petrus en Johannes zagen en bemerkt hadden, dat zij ongeletterde en eenvoudige mensen uit het volk waren, verwonderden zij zich, en zij herkenden hen, dat zij met Jezus geweest waren”  (Handelingen 4:13)

We zien in Handelingen 4 dat toen Petrus en Johannes stonden te wachten op de uitspraak van het oordeel, de man die net genezen was naast hen stond. Daar, in vlees en bloed, stond het levende bewijs dat Petrus en Johannes tijd met Jezus hadden doorgebracht. En toen de leiders van de synagoge deze man bij hen zagen konden zij er niets tegen inbrengen (Handelingen 4:14).

Wat deden Petrus en Johannes toen ze werden vrijgelaten? “zij gingen naar de hunnen en deelden hun mede al wat de overpriesters en oudsten tot hen gezegd hadden” (4:23). De heiligen te Jeruzalem verheugden zich samen met de twee discipelen. Daarna gingen ze bidden “Here, let op hun dreigingen en geef uw dienstknechten met alle vrijmoedigheid uw woord te spreken, doordat Gij uw hand uitstrekt tot genezing, en dat tekenen en wonderen geschieden door de naam van uw heilige knecht Jezus” (Handelingen 4:29-30). Ze baden “God, dank u voor de vrijmoedigheid die u aan onze broeders gegeven heeft. Maar we weten dat dit slechts het begin is. Maak alstublieft dat wij allen blijven spreken met een heilige verzekerdheid, en voorzie ons van zichtbaar bewijs dat U met ons bent”.

Er is geen twijfel mogelijk dat Petrus en Johannes de blik van berusting op het gezicht van de hogepriester moet hebben gezien toen hij zich besefte dat ze tijd met Jezus doorgebracht hadden. Petrus moet wel naar Johannes geknipoogt hebben en gezegd hebben “Als ze het eens wisten, ze herinneren zich alleen dat we weken geleden bij Jezus geweest zijn. Maar ze realiseren zichzelf niet dat we sinds dat moment continu met onze opgestane Heer geweest zijn. We zijn zojuist nog bij Hem geweest in de bovenkamer. En vanmorgen waren met met Hem toen we baden in onze cel. En zo gauw als we hier weer weg zijn zullen we Hem weer ontmoeten”.

Dat is wat er gebeurt met mannen en vrouwen die tijd doorbrengen met Jezus. Als ze weer uit hun binnenkamer komen is Hij met hen waar ze ook gaan.

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Plaats een reactie