Home > Overdenkingen > Alles wat Hij wilt is uw trouw

Alles wat Hij wilt is uw trouw

God heeft geen belang bij uw huis, uw auto, uw meubels, uw spaargeld of uw bezittingen. Het enige dat Hij werkelijk wilt is uw vertrouwen – uw geloof in Zijn woord. En dat is iets dat bij andere, meer geestelijk of religieus lijkende mensen ontbreekt. U kunt naar een ander persoon kijken en denken dat deze veel geestelijker is dan u. Terwijl die persoon in werkelijkheid enorm aan het worstelen is om zijn schijn van rechtvaardigheid hoog te houden. Terwijl als God naar u kijkt Hij verklaart, “Daar is een rechtvaardig man of vrouw”. Waarom? Omdat u heeft toegegeven dat u in uw streven om rechtvaardig te zijn hulpeloos bent en het zelf niet kunt. En u heeft vertrouwen in de Heer gelegd dat Hij u deze rechtvaardigheid zal geven om niet.

Paulus vertelt ons dat we als rechtvaardigen gerekend worden in Gods ogen om dezelfde reden als Abraham. “Daarom werd Abraham rechtvaardig verklaard. Maar deze woorden zijn niet voor hem alleen neergeschreven, maar ook voor ons. Ook wij worden rechtvaardig verklaard, omdat we geloven in hem die onze Heer Jezus uit de dood heeft opgewekt” (Romeinen 4:22-24).

U kunt stellen “Ik geloof dit, ik heb geloof in God die Jezus uit de dood heeft opgewekt”. Maar de vraag voor u is, gelooft u ook dat God een dood huwelijk kan opwekken? Gelooft u ook dat Hij leven kan brengen aan iemand die geestelijk dood is? Gelooft u ook dat Hij u kan redden uit de put van schadelijke gewoonten? En gelooft u ook dat Hij uw slechte verleden kan uitwissen en al deze verloren jaren kan herstellen?

Als alles hopeloos lijkt – als u in een onmogelijke situatie zit, zonder middelen en zonder enige hoop – gelooft u op die moment dat God uw Jehovah Jirah kan zijn, die voorziet in al uw noden? Gelooft u dat God is toegewijd aan het nakomen van Zijn beloften aan u – en dat wanneer Hij ook maar één van deze beloften niet zou nakomen de hemelen zullen smelten en het universum uiteen zal klappen?

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: