Home > Overdenkingen > De Jozef groep

De Jozef groep

Jozes had een visioen dat zijn leven machtig gebruikt zou worden door God. Maar dat visioen leek wel erg ver weg te zijn nadat zijn jaloerse broers hem hadden verkocht als slaaf. Allerlei moeites en ongerechtigheden zullen volgen in de daarop volgende jaren van Jozef’s leven. En toen het leek alsof Jozef weer op beide benen kon staan werd hij vals beschuldigd van een poging tot verkrachting en werd naar de gevangenis gestuurd.

Maar al die tijd waakte God over het leven van Jozef. En uiteindelijk, na jaren van van onrust belande Jozef in het huis van de Farao. En de Farao benoemde Jozef uiteindelijk zelfs tot heerser van Egypte!

Geliefde, dat is nou hoe God werkt; hij was een man aan het voorbereiden om een overblijfsel te redden. En inderdaad, in elke generatie wekt de Heer een “groep Jozef’s” op. Hij neemt toegewijde dienaren mee door jaren van problemen en beproevingen, om hun geloof te bewijzen en te versterken.

Wat betekent dat? De Schrift zegt dat het is wat Jozef doorgemaakt heeft: “Hij zond een man voor hun aangezicht heen; Jozef werd verkocht tot slaaf. Men drukte zijn voeten in de stok; zijn persoon kwam in de ijzers. Tot de tijd toe, dat Zijn woord kwam, heeft hem de rede des HEEREN doorlouterd” (Psalmen 105:17-19).

De Heer heeft vandaag de dag ook een groep Jozef’s. Dit zijn mannen en vrouwen van God die Hij heeft aangeraakt en geroepen, zij zoeken geen bekendheid of rijkdom. Het enige dat zij willen is een leven te leiden waarin ze de roep van God vervullen in hun levens. En de Heer heeft beloofd dat hun levens zouden meetellen voor Zijn koninkrijk.

Jozef vertelde zijn broers: “Doch God heeft mij voor uw aangezicht heen gezonden, om u een overblijfsel te stellen op de aarde, en om u bij het leven te behouden, door een grote verlossing. Nu dan, gij hebt mij hierheen niet gezonden, maar God Zelf, Die mij tot Faraö’s vader gesteld heeft, en tot een heer over zijn ganse huis, en regeerder in het ganse land van Egypte” (Genesis 45:7-8).

Jozef kon terug kijken naar de afgelopen jaren van zijn leven die vol zit met lijden en beproevingen, “God stuurde mij op deze reis. Hij had een doel met al deze moeilijkheden. En ik zie nu dat alles wat ik heb doorgemaakt naar dit moment geleid heeft. Broeders, de Heer heeft mij voorbereid om jullie te dienen. Hij heeft dit alles geregiseerd, om jullie te behouden met Zijn genade, zoals Hij ook voor mij gedaan heeft”.

Wat een geweldige openbaring was dit voor Jozef! Maar wat is de les voor Gods volk vandaag de dag? Het is als volgt: Onze Heer heeft ons in het verleden bewaard en Hij zal ons in de komende dagen ook bewaren. En, het allerbelangrijkste, Hij heeft een eeuwig plan met dit alles. Hij behoud u omdat Hij een doel met u heeft. Hij heeft een goddelijk werk voor u neergelegd, wat slechts een gelouterde, beproefte en bewezen gelovige kan volbrengen.

Dit is geen tijd meer voor klein geloof! Het is een tijd waarin elke Christen die grote beproevingen heeft doorgemaakt een stap naar voren moeten doen. Onze Kapitein roept ons op om te gaan staan temidden van een angstige maatschappij, om een krachtig geloof uit te dragen. We dienen de Jozef verklaring af te leggen “God heeft mij voor uw aangezicht heen gezonden … om u bij het leven te behouden, door een grote verlossing” (Genesis 45:7).

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: