Home > Overdenkingen > Het pad van overgave

Het pad van overgave

God begint met het proces van overgave door ons van ons hoge paard te stoten, dit is letterlijk zo met Paulus gebeurt. Hij ging zelfverzekerd op weg en reed richting Damascus toen er een verblindend licht uit de hemel kwam. Paulus werd op de grond gegooid en hij beefde. Toen sprak er een stem uit de hemel die zei “Saul, Saul, waarom vervolg je mij?” (Handelingen 9:4).

Paulus wist dat er iets miste in zijn leven, hij had wel kennis van God maar geen openbaring uit eerste hand. Nu hij op zijn knieën zat hoorde hij deze woorden uit de hemel: “Ik ben Jezus, die jij vervolgt” (9:5). Deze woorden draaiden de wereld van Paulus op z’n kop. De Schrift zegt “En hij, bevende en verbaasd zijnde, zeide: Heere, wat wilt Gij, dat ik doen zal?” (9:6). Paulus’ bekering was een groot werk van Gods geest.

Paulus werd door de Heilige Geest naar een leven van overgave geleid. Hij vroeg “Heer, wat wilt U dat ik zal doen?” en zijn hart schreeuwde het uit “Jezus, hoe kan ik U dienen? Hoe kan ik U kennen en U behagen? Niets is meer belangrijk, alles wat ik vanuit mijn vlees gedaan heb en doe is waardeloos, U bent mijn alles”.

Paulus had geen andere ambitie, geen andere drive dan dit “opdat ik Christus moge winnen” (Filippenzen 3:8). Gemeten naar de succes-standaard van van vandaag de dag was Paulus een complete mislukking. Hij bouwde geen gebouwen, en hij leidde geen grote organisaties. En de methodes die hij hanteerde werden veracht door de andere leiders. In feite beledigde de boodschap die Paulus predikte grote groepen mensen. En hij werd soms zelfs gestenigd vanwege zijn boodschap. Wat zijn onderwerp dan was vroeg u? Het kruis …

Wanneer we voor God staan op de dag van het oordeel, zullen we niet geoordeeld worden vanwege onze bediening, onze prestaties of het aantal bekeerlingen. Er zal maar één maat van succes zijn op die dag: Was ons hart volledig aan God onderworpen? Hebben we onze eigen wil en agenda aan de kant gelegd en die van Hem opgepakt? Zijn we bezweken onder de druk van onze omgeving en hebben we de menigte gevolgd, of hebben we enkel en alleen gezocht naar God voor onze richting? Renden we van conferentie naar conferentie op zoek naar een doel voor ons leven, of vonden we onze voldoening in Hem alleen?

Ik heb maar één ambitie en dat is om meer en meer te leren alleen de dingen te vertellen die de Vader mij gegeven heeft. Niets van wat ik doe of zeg uit mezelf heeft waarde. Ik wil in staat zijn te kunnen stellen “Ik weet dat mijn Vader met mij is omdat ik Zijn wil doe”.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: