Home > Overdenkingen > Jehovah Sammah – de Heer is daar

Jehovah Sammah – de Heer is daar

Om een lid van het lichaam van Christus te zijn moet je bekend zijn met Jehovah Shammah – “de Heer is daar” (Ezechiel 48:35). Anderen moeten in staat zijn van u te zeggen “Het is duidelijk dat de Heer met deze persoon is. Elke keer dat ik hem zie proef ik de aanwezigheid van Jezus. Zijn leven reflecteert de glorie van God”.

Als we eerlijk zijn moeten we toegeven dat we lang niet bij iedereen de aanwezigheid van de Heer bemerken. Waarom is dat? Christenen besteden veel tijd aan goed bedoelde religieuze activiteiten zoals gebedsgroepen, bijbelstudies, evangelisatie campagnes enzovoorts. En dat is allemaal erg goed, maar veel van deze zelfde christenen besteden weinig tot geen tijd om alleen te zijn met de Heer, Hem toegewijd, ingesloten in hun geheime binnenkamer of boven op de berg.

De aanwezigheid van God kan niet ge-imiteerd worden. Dit is zo in het individuele leven van een christen maar ook in een kerk of gemeente. Als ik spreek over de aanwezigheid van God dan spreek ik niet over een of andere spirituele aura of charisma die op een mystieke wijze rondom een persoon aanwezig kan zijn, of die ineens tijdens een dienst kan opduiken. Nee, ik spreek over het resultaat van een simpele maar krachtige wandel in geloof. En of dat nu in het leven van een christen of van een gehele gemeenschap is, het maakt dat mensen het opmerken. Ze zeggen tegen zichzelf “Deze persoon is bij Jezus geweest” of “Deze gemeenschap gelooft werkelijk wat ze prediken”.

Er is veel meer voor nodig dan een oprechte voorganger om Jehovah Shammah in een kerk te hebben. Het vereist een rechtvaardig, ingesloten volk van God. Als een vreemdeling een kerkdienst uitloopt en zegt “Ik merkte dat Jezus daar was” dan kun je er zeker van zijn dat dat niet was vanwege de prediking of de muziek. Dan was het omdat er een rechtvaardige gemeenschap voor Gods troon verscheen en dat Gods glorie in hun midden was.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: