Home > Overdenkingen > Wij verheerlijken de Naam van Jezus

Wij verheerlijken de Naam van Jezus

Iemand die dit leest heeft de aanraking nodig van Jezus. Toen de Heer hier op aarde diende, genas en herstelde Hij mensen door hen simpelweg aan te raken. Toen Jezus de moeder van Petrus aanraakte verliet de ziekte haar. Hij raakte de kist aan van een dood kind en deze kwam tot leven, Hij raakte de ogen aan van een blinde en hij kon weer zien. Hij raakte de oren aan van een dove man, die daarna plots kon horen. Ouders brachten hun kinderen naar de Heere Jezus zodat Hij hen kon aanraken. Zijn subtiele aanraking verandert alles, velen brachten hun zieken naar Hem en Jezus nam de tijd om zich naar hen uit te strekken en hen allen aan te raken en te genezen.

Als je de Heer werkelijk op een intieme manier kent dan ken je de aanraking van de hand van Jezus. In tijden van eenzaamheid, in tijden van ontmoediging of verwarring, tijden die zo pijnlijk en onzeker zijn, toen riep je het uit naar Hem vanuit het diepste van je ziel: “Heere Jezus, ik heb u nodig. Ik heb het nodig uw aanwezigheid te voelen, alstublieft Heere Jezus, raak mijn hongerige ziel aan”.

Sommigen hebben een aanraking van Jezus nodig in hun denken. Satan is gekomen met zijn leger om te intimideren en om onze gedachten te overbelasten met gedachten rechtstreeks uit de hel – gedachten van ongeloof, onchristelijke gedachten, angstige gedachten, gedachten van waardeloosheid, gedachten over Gods ongenoegen. Oprechte gelovigen zullen u vertellen dat ze dergelijke aanvallen kennen op hun denken. Satan is vastbesloten om ons geloof en onze afhankelijkheid van de Heer te vernietigen.

In de Schrift kwam de aanraking van Jezus als antwoord op een hartekreet. Er is geen bewijs dat Hij ook maar eenmaal zo’n roep heeft afgewezen of genegeerd. Hij zal zijn rug niet keren van uw roep, maar Hij zal genadig op uw noden reageren. In Matteus 8 lezen we over een melaatse die naar Hem toe kwam en zei “Heer, als U het wilt kunt u mij rein maken”. Jezus strekte Zijn hand uit en raakte hem aan en zei “Ik wil, wees rein” en onmiddelijk was hij van zijn melaatsheid genezen.

Zoek vandaag nog een plek om alleen te kunnen zijn met de Heer, en zeg Hem wat de melaatse zei “Heer, u bent ertoe in staat, wilt u mij rein maken”. En verwacht dat hij die geen onderscheid des persoons maakt u zal aanraken en genezen, in uw gedachten, in uw lichaam, uw ziel en geest. De arm van de Heer is reeds uitgestrekt naar u, maar Hij wacht op die roep vanuit uw hulpeloosheid, de roep naar hulp is tevens een roep vanuit verwachting.

“Toen de Egyptenaren ons mishandelden en verdrukten en ons harde slavenarbeid oplegden, riepen wij tot de HERE, de God van onze vaderen, en de HERE hoorde onze stem en zag onze ellende, moeite en verdrukking. Toen leidde ons de HERE uit Egypte met een sterke hand, een uitgestrekte arm en grote verschrikking, door tekenen en wonderen; Hij bracht ons naar deze plaats en gaf ons dit land, een land, vloeiende van melk en honig” (Deuteronomium 26:6-9).

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: