Home > Overdenkingen > Moge Gods liefde op u schijnen

Moge Gods liefde op u schijnen

De volgende woorden van Jezus hebben mijn ziel geraakt: “Maakt u dan niet bezorgd, zeggende: Wat zullen wij eten, of wat zullen wij drinken, of waarmede zullen wij ons kleden? Want naar al deze dingen gaat het zoeken der heidenen uit” (Matteus 6:31-32).

Jezus waarschuwt ons dat het een heidense gewoonte is om je zorgen te maken. Hij vertelt ons dat zorgen – over ons werk, ons gezin, onze toekomst, onze overleving – een heidense manier van leven is. Het is de houding van hen die geen hemelse Vader hebben. Zij kennen God niet zoals Hij verlangt gekend te worden: als een verzorgende, voorzienende, liefhebbende Vader in de hemel. Aan allen die het geloven, het is niet voldoende om God alleen maar te kennen als de Almachtige, de Schepper, de Heer der Heren. Hij wil dat wij Hem ook kennen als onze hemelse Vader. “Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben” (vers 32).

“Maak u dus geen zorgen over de dag van morgen” (vers 34). Met deze simpele woorden gebied de Heere Jezus ons het volgende: “Verspil geen enkele gedachte, geen enkele zorg over wat er wel of niet zou kunnen gebeuren morgen. Je kunt er niets aan veranderen en al helemaal niet door er over te gaan piekeren. Wanneer je dat wel doet, dan doe je zoals de heidenen”.

Jezus zegt vervolgens “Maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden” (vers 33). Met andere woorden, we dienen door te gaan de Heer lief te hebben. We dienen door te gaan en al onze zorgen op Hem te werpen, we dienen gerust te zijn in Zijn trouw. Onze hemelse Vader zal er op toezien dat we worden voorzien van al het noodzakelijke.

Ik vraag me af of de engelen niet verbijsterd zijn door alle zorgen en angsten van hen die beweren op de Heer te vertrouwen. Voor deze hemelse wezens moet het wel een belediging lijken van God, dat we ons zorgen maken alsof we geen liefhebbende Vader in de hemel hebben. Wat voor vragen zouden de engelen onderling uit onbegrip aan elkaar stellen?

“Geloven zij niet in de Ene die hen liefheeft? Heeft Hij hen niet vertelt dat Hij al hun noden kent? Weten zij niet dat de Vader ons naar hen stuurt in tijden van gevaar? Geloven zij niet dat Hij die de vogels, de vissen en het hele dierenrijk voorziet van voedsel hen ook voorziet van kleding en voedsel? Hoe kunnen zij zo vol zitten met zorgen als ze weten dat God alle macht en rijkdom bezit, en de gehele schepping kan voorzien in al hun noden? Hoe kunnen zij hun hemelse Vader beschuldigen van verwaarlozing, alsof Hij niet trouw is aan Zijn woord?”.

De vogels zingen, terwijl wij klagen en spreken uit vrees en angst. De lelies in het veld staan sterk in hun glorie, terwijl wij verwelken en buigen bij elke klein wind van tegenslag. Er is een engels stukje poëzie dat dit alles goed samenvat, die vertelt over de vogels en de bloemen die ons een les leren.

The very birds reprove thee with all their happy song;
the very flowers teach thee that fretting is a wrong. 
“Cheer up,” the sparrow chirpeth.  “Thy Father feedeth me;
think how much he careth, oh lovely child, for thee.” 
“Fear not,” the flowers whisper; “since thus he hath arrayed
the buttercup and daisy.  How canst thou be afraid?” 
Then don’t you trouble, till trouble troubles you. 
You’ll only double trouble, and trouble others too

U heeft zeer zeker een hemelse Vader, vertrouw op Hem!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: