Home > Overdenkingen > God houd zich aan Zijn Woord

God houd zich aan Zijn Woord

Toen ik in gebed was, sprak de Heilige Geest tot mijn hart over vier zaken die Gods volk dienen te verwachten. Deze verwachtingen zijn gebaseerd op beloften die de Heer naar ons toe gemaakt heeft. Onze God maakt beloften en houd zich aan Zijn beloften!

1. VERWACHT BELOOND TE WORDEN ALS U DE HEER ZOEKT
“Want wie tot God komt, moet geloven, dat Hij bestaat en een beloner is voor wie Hem ernstig zoeken” (Hebreeën 11:6)
U kunt in geloof aan de Heer vragen om uw geloof op te bouwen. God is altijd op tijd, en Hij weet wanneer u dat sprankje hoop nodig heeft maar ook wanneer u goed nieuws nodig heeft in moeilijke tijden. Verwacht dat Hij Zijn belofte houd en u beloont wanneer u in uw grootste nood verkeerd. God kan niet liegen – Hij heeft gezegd dat Hij beloond wie Hem ernstig zoeken – zoek Hem dus dagelijks. Geloof dat dit het seizoen zal zijn waarin u geestelijk gezegend zult worden.

2. VERWACHT BEWIJS TE ZIEN VAN EEN GELEIDELIJK WONDER IN UW LEVEN
“alle dingen zijn mogelijk bij God” (Marcus 10:27)
Ik heb wel eens geschreven over directe wonderen en geleidelijke wonderen. Een geleidelijk wonder begint ongezien en stil, en vouwt zich steeds een beetje meer uit, van genade op genade. U maakt nu een dergelijk wonder mee, verwacht God op een wonderbaarlijke manier te zien werken, ongezien door het menselijk oog. Dit zou het seizoen moeten zijn waarin u kunt zeggen, “Ik heb geen idee hoe zich allemaal zal uitvouwen – ik zie momenteel zelfs maar weinig gebeuren – maar ik geloof dat God alles in werking gezet heeft vanaf het moment dat ik er in gebed om vroeg”.

3. VERWACHT GODS PLAATS VAN RUST TE BETREDEN
“Er blijft dus een sabbatsrust voor het volk van God … laten wij er dus ernst mede maken om tot die rust in te gaan” (Hebreeën 4:9-11)
Het afgelopen jaar is een van de meest inspannende geweest voor veel gelovigen. Het was een jaar met enorme rampen, problemen en beproevingen. De Heer verlangt ernaar dat u Hem er op vertrouwd dat Hij u naar een plaats van rust zal brengen. Het is nooit Gods bedoeling dat Zijn kinderen in angst en wanhoop leven. We hebben een roekeloos geloof nodig, een vertrouwen in Hem ongeacht met wat voor angst of probleem we geconfronteerd worden! Nu is het de tijd om alles op Hem te werpen (1 Petrus 5:7).

4. VERWACHT DAT DE HEILIGE GEEST ALTIJD IN ZIJN TEMPEL BLIJFT
“Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont” (1 Korintiers 6:19)
De Heilige Geest woont in het hart van iedere gelovige. Hij is alomtegenwoordig in de hele wereld en universum. Elke dag word ik geconfronteerd met het besef dat Hij hier in Zijn tempel is om mij te troosten en te leiden, mij aan te moedigen en te zalven, om de heerlijkheid van Jezus Christus te tonen in steeds meer onthullende openbaringen. Hij verlangt ernaar dat u verwacht dat Hij zichzelf kenbaar maakt aan u, elke dag meer en meer.

Geloof deze beloften, sla acht op deze vier verwachtingen en u zult wonderbaarlijke dingen aanschouwen in dit seizoen van uw leven.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: