Home > Overdenkingen > Genade en vrede zal u geschonken worden

Genade en vrede zal u geschonken worden

Toen ik me aan het voorbereiden was op deze boodschap sprak de Heilige Geest heel duidelijk dat ik u een bemoediging moest sturen vanuit Psalm 37. Ik verbaas me er keer op keer weer over hoe God Zijn woord elke keer weer precies op tijd stuurt, op het moment dat deze het hardst nodig is. Het is Zijn liefdevolle natuur om uw gebeden te horen en een speciaal Woord voor u voor te bereiden en te laten aan komen op het moment dat u dit nodig heeft. Hoor het woord van de Heer voor u:

Erger je niet aan slechte mensen, wees niet jaloers op wie u kwaad doen om er zelf beter van te worden. Hun dag komt nog wel. Psalmen 37:1, 2, 7, 8-15, 32-34.

Vertrouw op de Heer – verheug u in Hem. Geef alles aan Hem over en geef uw denken en geest rust. “Vertrouw op de HEER en doe het goede, bewoon het land en leef er veilig. Zoek je geluk bij de HEER, hij zal geven wat je hart verlangt. Leg je leven in de handen van de HEER, vertrouw op hem, hij zal dit voor je doen: het recht zal dagen als het morgenlicht, de gerechtigheid stralen als de middagzon” (Psalm 37:3-6)
Als u Zijn woord gehoorzaamd zult u vervuld worden met vreugde en een verlangen in uw hart. God zal al Zijn beloften voor u vervullen en u zult rechtvaardigheid in u zien groeien.

God kent elke stap die voor u ligt. Hij ordent alles met betrekking tot uw leven, uw gezin en uw noden. Vertrouw Hem in alles: “Wie de HEER welgevallig is, mag zijn weg gaan met vaste tred. Al komt hij ten val, hij blijft niet liggen, want de HEER richt hem op. Ooit was ik jong, nu ben ik oud, en nooit zag ik dat een rechtvaardige werd verlaten, nooit zag ik zijn kinderen zoeken naar brood; hij is vol mededogen en leent uit, elke dag, voor zijn kinderen is hij een zegen. Mijd het kwade en doe het goede, en je zult voor eeuwig wonen in het land, want de HEER heeft gerechtigheid lief, wie hem trouw zijn, verlaat hij niet. Zij blijven voor eeuwig behouden, maar het nageslacht van zondaars wordt verdelgd. De rechtvaardigen zullen het land bezitten en het bewonen, hun leven lang” (Psalmen 37:23-29).

Goddelijke ouders blijven niet continu boos op hun kinderen, zoals de Heer niet boos blijft op Zijn kinderen. Hij wilt uw vrede, uw kracht en uw hulp in tijden van nood zijn: “Vestig je hoop op de HEER en blijf op de weg die hij wijst, hij zal je aanzien geven en grondbezit” (Psalmen 37:34), “De HEER heeft hen altijd geholpen en bevrijd, hij bevrijdt hen ook nu van de zondaars, hij redt hen, want zij schuilen bij hem” (Psalmen 37:40).

De Heer beloofd al deze goede dingen te doen voor Zijn volk in Psalm 37, “want zij schuilen bij hem”.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: