Home > Overdenkingen > God geniet van onze aanwezigheid

God geniet van onze aanwezigheid

De Heer verheugd zich er in dat het kruis een open toegang tot Zichzelf verleent voor ons. Het meest glorieuze moment in de geschiedenis was toen het gordijn in de tempel in tweeën scheurde, op de dag dat Jezus stierf. Op dat moment schokte de aarde, de bergen trilden op hun grondvesten en de graven werden geopend.

Het was op dat moment dat Gods belang gediend werd. Op het moment dat het gordijn – die de mens afscheidde van Gods heilige aanwezigheid – verscheurd werd, gebeurde er iets geweldigs. Vanaf dat moment werd het niet alleen mogelijk dat de mens in Gods nabijheid kon komen, maar God kon ook naar de mens komen.

Hij die eens in een “dikke mist” gehuld bleef wachtte niet op ons om naar Hem te komen, maar Hij kwam naar ons. God zélf nam het initiatief, en Jezus’ bloed baande de weg en rekende af met alle hindernissen. Het was een eenzijdige beweging aan de kant van de Heer, zoals waar een partij verklaard “En nu is het genoeg – Ik verklaar de vrede en breek de muur af die eens scheiding bracht, en ik ben degene die het initiatief daartoe neemt”.

Voor het kruis had het grote publiek geen toegang tot God, alleen de hoge priester kon het heilige der heiligen betreden. Het kruis waar Christus aan hing heeft nu een weg voor ons gemaakt om in de aanwezigheid van de Vader te mogen komen. Alleen door Zijn genade brak God de muur af die ons van Hem scheidde. Nu kon Hij naar de mens komen, om alle verlorenen en zondaren te omarmen.

Hier is het punt van mijn boodschap: U kunt niet in vreugde en vrede wandelen – u kunt niet weten hoe u de Heer moet dienen – totdat u Zijn vreugde in uw verlossing heeft ontdekt … totdat u de blijdschap van Zijn hart kent die Hij heeft wanneer Hij gemeenschap met u heeft … totdat u ziet dat elke muur door het kruis neergehaald is … totdat u weet dat alles uit uw verleden veroordeeld en uitgewist is. God zegt “Ik wil dat u doorwandelt, in de volheid die op u wacht in Mijn aanwezigheid!”

Velen genieten vandaag de dag van de wonderbaarlijke voordelen van het kruis. Ze zijn uit Egypte weg getrokken en staan aan de goede kant van de rode zee. Ze genieten van een vrijheid en danken God continu voor het doen oplossen van hun onderdrukker in de zee. Maar velen van deze zelfde gelovigen missen het grotere doel dat God hiermee heeft. Ze missen de rede waarom de Heer hen uitgeleid heeft – het is om hen tot Zichzelf te brengen.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: