Home > Overdenkingen > Gods tegemoetkomende liefde

Gods tegemoetkomende liefde

“Want Gij treedt hem tegemoet met rijke zegeningen. Gij zet een kroon van fijn goud op zijn hoofd” (Psalm 21:3). God treed ons tegemoet, de betekenis hiervan in bijbelse zin is dat God “anticipeert, voorafgaat, van te voren voorziet nog voordat Hij aan een schuld te wijden is”. In bijna alle gevallen betekent het iets van plezier.

Jesaja geeft ons ook een glimp van deze vorm van de voldoening die God haalt uit het van te voren treffen van voorzieningen. “En het zal geschieden, dat Ik antwoorden zal, voordat zij roepen; terwijl zij nog spreken, zal Ik verhoren” (Jesaja 65:24).

Deze vers voorziet ons van een geweldig beeld van Gods liefde voor ons. Hij is er zo op gebrand om ons te zegenenen, Hij staat helemaal klaar om onze levens te vervullen met Zijn liefdevolle genade, dat Hij niet eens kan wachten tot we Hem onze verlangens aan Hem vertelt hebben. God komt ons tegemoet en handelt uit barmhartigheid en genade naar ons en dat brengt Hem vreugde.

Dat is ook wat David in essentie zegt in Psalm 21: “Heer, U giet uw zegeningen en liefde uit over mij nog voordat ik erom kan vragen. En u schenkt zelfs meer dan dat ik ooit zou kunnen vragen”.

David refereert hier naar een geweldig werk die God in de geestelijke wereld voor hem verricht heeft. Het is iets wat David overwinning gaf over zijn vijanden, antwoorden gaf op zijn gebeden, en hem voorzag van een overwinnende kracht en een onuitsprekelijke vreugde in zijn hart. En God deed dit alles nog voordat David in gebed ging om zijn hart te luchten of zijn verzoek te uitten. Toen David uiteindelijk zijn hart uitstorte bij de Heer ontdekte hij dat God reeds voorzieningen had getroffen om zijn vijanden te verslaan. David was van een overwinning verzekert nog voordat hij ten strijde trok.

David hield zich vast aan deze beloften. Het eerste wat hij deed was niet langer meer zijn aandacht laten opslokken door de aanstormende vijand. Nu was hij niet langer meer teneergeslagen omdat hij in de problemen zat, en was hij niet langer meer bezig om proberen te begrijpen waarom hij in zo’n strijd verwikkelt zat. In plaats daarvan keek hij naar de openbaring van Gods barmhartigheid “Hij leidde mij uit in de ruimte. Hij redde mij, omdat Hij welgevallen aan mij had” (Psalm 18:20).

Dit is Gods intentie met een ieder van Zijn kinderen wanneer de vijand op ons afkomt als een enorme vloed. De Heer komt ons tegemoet met Zijn liefde. Met andere woorden zegt Hij tegen ons “Misschien bent u gewond, maar dat maakt niets uit, want Ik heb u reeds overwinnend gemaakt”.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: