Home > Overdenkingen > Het grootste gevaar

Het grootste gevaar

Het grootste gevaar voor ons allemaal is het niet in staat zijn om de Heer te zien temidden van onze problemen. In dat hoogtepunt van angst, wanneer de nacht op haar donkerst is en de storm op z’n hevigst, dan komt de Heere Jezus altijd naar ons toe, om zichzelf te openbaren als de Heer van de vloed, de Redder in de storm. “De HERE troonde boven de zondvloed, ja, de HERE troont als koning in eeuwigheid” (Psalm 29:10).

In Matteus 14 beval Jezus zijn discipelen in de boot te stappen om naar de overkant te gaan. De boot ging richting onrustige wateren en zou heen en weer geslingerd worden door de golven. Waar was de Heere Jezus temidden van dit alles? Hij stond op de bergen en keek uit over de zee, Hij was er, Hij overzag alles en bad voor zijn discipelen dat ze niet zouden falen in deze test waarvan Hij wist dat ze hem moesten doorlopen.

U zult wel denken dat op z’n minst toch één discipel zou herkennen wat er gaande was en zou zeggen “Kijk vrienden, de Heere Jezus zei dat Hij ons nooit zou verlaten. Hij stuurde ons op deze reis, en staan nu in het midden van Zijn wil. Hij zei dat de stappen van een rechtvaardig man recht zouden zijn. Kijk nogmaals, dat is onze Heer! Hij is hier! We zijn nog nooit uit zijn zicht verdwenen”.

Maar het tegendeel was waar, geen enkele discipel herkende hem! Ze hadden niet verwacht dat de Heere Jezus met hen was temidden van deze storm. Nooit hadden ze verwacht dat Hij met hen was, of zelfs ook maar in de buurt was! Maar hij kwam naar hen toe, wandelend over het water.

Uit dit alles valt één les te leren, een hele simpele, niet een of andere diepe, mystieke, zweverige les. De les die hier te leren viel was dat de Heere Jeuzs eenvoudigweg wou dat ze hem zouden vertrouwen als hun Heer, temidden van elke storm. Hij wou simpelweg dat ze zich zouden vasthouden aan hun vreugde, hun overtuiging en geloof, zelfs in de donkerste momenten van hun levens. Dat is alles!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: