Home > Overdenkingen > Het gebedsleven

Het gebedsleven

“Wees niet te haastig met je woorden en doe God niet overijld met heel je hart geloften. Want God is in de hemel en jij bent op aarde, dus moet je spaarzaam met je woorden zijn” (Prediker 5:1)

Regelmatig zijn lange gebeden pretentieus, er is een verlangen om langzaam het gebed op te bouwen tot iets krachtigs; een ambitie om het gebedsleven van ware mannen van God te dupliceren; een subtiele poging om God te overweldigen met een omhaal aan woorden in de hoop Hem tot actie aan te kunnen zetten. Ik vraag me serieus af of dit nooit gaat vervelen voor God? Zou Hij verlangen naar meer gebeden en verzoeken die omlijst zijn met bondigheid en intelligentie? Sommigen van ons gaan onze binnenkamer in en laten de woorden uit onze mond stromen. We worden langdradig en komen met allerlei cliche’s die we ooit eens ergens gehoord hebben. We komen met zinloze verzoeken en vaste aanbiddings-patronen voor het aangezicht van de Heer. Maar God verdient een intelligente, beknopte samenvating van onze behoeften, een oprechte aanbidding zonder enige bijbedoeling, en een waardigheid gebaseerd op ons respect voor de Koning der Koningen.

Wees specifiek wanneer je in gebed gaat, en de Heer zal specifiek zijn tegen jou in Zijn antwoord. Er is in de troonzaal geen plaats voor nonchalantie, neem het niet te licht op.

Jezus zei “Mijn ziel is zeer bedroefd, tot stervens toe; blijft hier en waakt met Mij” (Matteus 26:38).

Het ware doel van gebed is dat we genieten van onze persoonlijke omgang met de Heer. Het menselijk hart is terughoudend als het er op aankomt in Gods aanwezigheid te verblijven, en bevredigd zichzelf met een “korte toewijding”. Dit betekent een korte tijd ergens laat op de avond of vroeg in de morgen, waarin snel een schietgebedje er uit gegooid wordt en er even vlug wat door de bijbel gebladerd wordt, waarbij datgene wat men leest nauwelijks opgenomen wordt. Al het getuigen, evangeliseren en werken in de wereld kan een mens niet verexcuseren van zijn plicht en voorrecht om zichzelf in te sluiten in zijn/haar binnenkamer met God. En dan ingesloten te blijven net zolang totdat de vleselijke ziel veranderd wordt! Geen enkel mens zou moeten bidden zonder te werken, en geen enkel mensen zou moeten ploeteren zonder gebed.

Elk geschenk van God kost u wat, ware mannen en vrouwen van God voelen zich te zwak om de vijand te confronteren zonder dagelijks, aanhoudend gebed.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: