Home > Overdenkingen > De leiding van de Geest

De leiding van de Geest

Wanneer de Schrift spreekt dat de “Heilige Geest” in ons verblijft, dan betekent dat dat Gods geest in ons komt wonen en bezit neemt van ons lichaam, om het tot Zijn tempel te maken. En omdat de Heilige Geest de gedachten en de stem van de Vader kent, spreekt hij Gods gedachten tegen ons: “doch wanneer Hij komt, de Geest der waarheid, zal Hij u de weg wijzen tot de volle waarheid; want Hij zal niet uit Zichzelf spreken, maar al wat Hij hoort, zal Hij spreken en de toekomst zal Hij u verkondigen” (Johannes 16:13). De Heilige Geest is de stem van God in ons en tot ons!

Als de Heilige Geest in u woont zal hij u persoonlijk leiden. Weest u zichzelf er alstublieft van bewust dat de Heilige Geest niet alleen tot herders (voorgangers), profeten en leraren spreekt, maar tot alle volgelingen van Jezus. Dit is overduidelijk het geval in het Nieuwe Testament, waar de Heilige Geest zijn volk continu leidt. De eerste gelovigen werden overal heen geleid, en in alles door de Heilige Geest!

De Geest zal ook nooit een enkel woord spreken dat tegen de Schrift in gaat. Nee, Hij gebruikt de Schrift om op een heldere manier tot ons te spreken. Hij geeft ons nooit een “nieuwe openbaring” los van Gods woord. Hij opent voor ons Zijn woord, om ons te leiden en ons te troosten, en om kennis te krijgen van de dingen die nog komen gaan.

Ik ben er van overtuigd dat God alleen spreekt tegen hen die, net als Mozes, met God wandelen. Dat betekent dat we dagelijks een goed deel van onze tijd moeten doorbrengen met de Heer – terwijl we geduldig op Hem wachten om onze harten te openen om Zijn stem te kunnen horen. Dat we ons niet laten opjagen terwijl we in Zijn aanwezigheid zijn en we geloven dat God ervan houd om tot ons te spreken. Hij zal niets voor ons achterhouden – en Hij zal het nooit toestaan dat wij worden misleid of in complete verwarring worden achtergelaten. Zelfs in de meest moeilijke tijden, zullen we tijden kennen van grote vreugde – omdat Hij zichzelf als nooit tevoren aan ons zal openbaren.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: