Home > Overdenkingen > Dagen van opwinding

Dagen van opwinding

God staat het in al zijn liefde en genade toe dat rampen de aarde treffen, om op die manier hen die het horen te waarschuwen dat de Heere Jezus terugkomt, en dat het tijd is om je klaar te maken. Hij houd teveel van Zijn kinderen dat Hij zijn koninkrijk zal vestigen zonder enige waarschuwing. Hij weet dat de mensheid hardhorend is en dat het zelfs zo ver moet komen dat er rampen noodzakelijk zijn om ook maar een beetje aandacht te krijgen. Deze rampen zijn eigenlijk een soort aftel mechanisme, te pijnlijk om te negeren, toegestaan door God om alles klaar te zetten voor de laatste dagen. Deze barensweeën, zoals ze in de Schrift genoemd worden, zullen steeds meer toenemen in frequentie en intensiteit naarmate de tijd verstrijkt. “Wanneer deze dingen beginnen te geschieden, richt u op en heft uw hoofden omhoog, want uw verlossing genaakt” (Lucas 21:28).

Klinkt dit allemaal te eng voor u? Is de waarheid beangstigend? Is het werkelijk mogelijk dat er een einde aan deze wereld zit? Leven we nu in de tijd waar alle profeten in de bijbel over gesproken hebben? Kan zelfs de meest toegewijde christen ook maar enigzins begrijpen hoe dichtbij deze wereld bij haar einde is? Een ding is zeker – alles lijkt uit elkaar te vallen, voor zover we dit met het natuurlijke oog kunnen zien.

Beste vriend, hoor wat de Heilige Geest tegen mij heeft gesproken over deze dagen. Het zijn slechts vijf kleine woorden, maar zo krachtig dat ze mij hebben wakker gemaakt met een wonderbaarlijke nieuwe hoop en geloof. De vijf kleine woorden waren: God heeft alles onder controle! Als u God vertrouwd, dan kunt u naar elke ramp kijken en met overtuiging zeggen “Mijn God spreekt tot dit universum en Zijn kracht wordt hier gedemonstreerd. Ik blijf wachten en zal de redding van de Heer aanschouwen”.

God heeft alles onder controle, en wij zijn onder Zijn controle. God’s boodschap voor deze tijd is: “Want God heeft ons niet gegeven een geest van lafhartigheid, maar van kracht, van liefde en van bezonnenheid” (2 Timoteüs 1:7).

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: