Home > Overdenkingen > De Vader weet ervan

De Vader weet ervan

Jezus roept ons op voor een manier van leven waarin we ons geen zorgen maken om de dag van morgen, en waarin we onze toekomst volledig in Zijn handen leggen.

“Maakt u dan niet bezorgd, zeggende: Wat zullen wij eten, of wat zullen wij drinken, of waarmede zullen wij ons kleden? Want naar al deze dingen gaat het zoeken der heidenen uit. Want uw hemelse Vader weet, dat gij dit alles behoeft. Maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden. Maakt u dan niet bezorgd tegen de dag van morgen, want de dag van morgen zal zijn eigen zorgen hebben; elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad” (Matteus 6:31-34).

Jezus bedoelt niet dat we niet vooruit mogen plannen, of helemaal niets aan onze toekomst mogen doen. Nee, hij zegt “Wees niet bevreesd of verontrust over morgen”. Als u er eens goed over nadenkt zult u zien dat het grootste deel van onze bezorgdheid gaat over wat er morgen allemaal zou kunnen gebeuren. We worden continu lastig gevallen door die twee kleine woorden “Wat als?”.

“Wat als de economie instort en ik mijn baan verlies? Hoe zal ik mijn hypotheek kunnen betalen? Hoe kan mijn gezin dit overleven? Wat als mijn ziektekosten niet alles dekt? Wat als ik ziek word of moet worden opgenomen in het ziekenhuis, we zullen geruïneerd zijn. Of wat gebeurt er als ik mijn geloof verlies in tijden van beproeving?”. We hebben allemaal duizenden “Wat als” angsten.

Maar de Heere Jezus onderbreekt onze “wat als” en vertelt ons “Uw hemelse Vader weet hoe Hij voor u moet zorgen. U hoeft zich geen zorgen te maken. Uw Vader weet dat u al deze dingen nodig hebt, en Hij zal u nooit verlaten. Hij zal u trouw blijven voeden en kleden, Hij zal zorgdragen dat u voorzien wordt in al uw noden”.

“Ziet naar de vogelen des hemels: zij zaaien niet en maaien niet en brengen niet bijeen in schuren, en toch voedt uw hemelse Vader die; gaat gij ze niet verre te boven? Wie van u kan door bezorgd te zijn één el aan zijn lengte toevoegen? En wat zijt gij bezorgd over kleding? Let op de leliën des velds, hoe zij groeien: zij arbeiden niet en spinnen niet; en Ik zeg u, dat zelfs Salomo in al zijn heerlijkheid niet bekleed was als een van deze. Indien nu God het gras des velds, dat er heden is en morgen in de oven geworpen wordt, zó bekleedt, zal Hij u niet veel meer kleden, kleingelovigen?” (Matteüs 6:26-30).

We geven graag ons verleden aan de Heer. We vertrouwen Hem dat Hij ons vergeeft voor onze vroegere fouten, zonden, twijfels en angsten. Dus waarom doen we niet hetzelfde met onze toekomst? De waarheid is dat de meeste van ons te stevig vastklampen aan de toekomst, we willen het recht hebben om ons vast te houden aan onze dromen. We maken onze plannen onafhankelijk van God, en vragen dan later aan Hem om deze te zegenen en onze hoop en onze verlangens te vervullen.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: