Home > Overdenkingen > God heeft alles onder controle

God heeft alles onder controle

De aarde trilt op haar grondvesten door de toenemende terreur en rampen rondom de wereld. Elke dag worden we wakker om weer te horen van een andere ramp. sommige mensen zeggen zelfs dat we getuige zijn van het begin van de derde wereld oorlog.

Ongelovigen worden er steeds meer van overtuigd dat er geen oplossingen meer over zijn, dat alles in chaos zal vervallen omdat er geen “alziend bestuur” aanwezig is. Maar Gods volk weet beter, wij weten dat er geen rede is om angstig te zijn, omdat de Schrift ons keer op keer er aan herinnert dat God alles onder controle heeft. Er gebeurt niets zonder dat Hij er iets van weet.

In de psalmen staat geschreven: “Want het koninkrijk is des HEREN, Hij is heerser over de volken” (Psalm 22:29). Zo verklaarde de profeet Jesaja ook: “Nadert, gij volken, om te horen; en gij natiën, merkt op! De aarde hore en haar volheid, de wereld en al wat daaruit ontspruit” (Jesaja 34:1). Hij zegt hier: “Luister naties, geef me je oor. Ik wil jullie iets belangrijks vertellen over de Schepper van hemel en aard”. Jesaja verklaart dat wanneer Gods verontwaardiging wordt opgewekt tegen de naties en hun legers, dat het de Heer zelf is die hen naar de slachtbank leidt. “Zie, volken zijn geacht als een druppel aan een emmer en als een stofje aan een weegschaal; zie, eilanden zijn als fijn stof, dat uitgestrooid wordt; … Alle volken zijn als niets voor Hem, zij worden door Hem beschouwd als nietig en ijdel … Hij troont boven het rond der aarde, en haar bewoners zijn als sprinkhanen; Hij breidt de hemel uit als een doek en spant hem uit als een tent waarin men woont … Met wie dan wilt gij Mij vergelijken, dat Ik hem zou gelijk zijn? zegt de Heilige” (Jesaja 40:15, 17, 22, 25).

Jesaja richt zich dan tot Gods volk, die verslagen en verontrust zijn vanwege de gebeurtenissen in de wereld. Hij vertelt: “Kijk naar de lucht, naar de grootse hemelen. Zie de miljoenen sterren die daar geplaatst zijn. Uw God heeft deze gemaakt en ze stuk voor stuk een naam gegeven. Bent u voor Hem niet meer waard dan deze? Vrees dan niet”.

We moeten weten dat er een kaart is in de hemel, een plan die onze Vader heeft bedacht voor de richting waar het met ons opgaat. Hij kent het einde en het begin, en terwijl dit plan tot bloei komt denk ik dat we ons het volgende moeten afvragen: “Waarop is het oog van de Heer gericht in dit alles?”. Zijn oog is in ieder geval niet gericht op al die dictators die heersen als afgoden en Zijn oog is ook niet gericht op al hun bedreigingen. De Schrift verzekerd ons dat alle bommen, legers en krachten van deze mannen niets voorstellen voor de Heer. Hij lacht er zelfs om omdat deze heersers slechts kleine stofvlokjes zijn, spoedig zal Hij ze allemaal wegblazen.

“Hij geeft de machthebbers over ter vernietiging, Hij maakt de regeerders der aarde tot ijdelheid; nauwelijks zijn zij geplant, nauwelijks gezaaid, nauwelijks wortelt hun stek in de aarde, of Hij blaast reeds op hen, zodat zij verdorren, en een storm neemt ze op als stoppels” (Jesaja 40:23-24).

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: