Home > Overdenkingen > Met je vingers in het haar

Met je vingers in het haar

Christus beschrijft de laatste dagen als een verontrustende, angstige tijd “En er zullen tekenen zijn aan zon en maan en sterren, en op de aarde radeloze angst onder de volken vanwege het bulderen van zee en branding. terwijl de mensen bezwijmen van vrees en angst voor de dingen, die over de wereld komen. Want de machten der hemelen zullen wankelen” (Lucas 21:25-26).

Wat gaf de Heere Jezus ons om ons voor te bereiden op deze gebeurtenissen? Wat was zijn antigif voor de angst die er aan zit te komen? Hij vertelde ons ter illustratie dat de Vader zelfs aandacht heeft voor de mus, dat God de haren op onze hoofden geteld heeft. Deze illustraties worden zelfs nog betekenisvoller als we de context bekijken waarin Jezus ze gaf.

Hij vertelde deze zaken aan zijn twaalf discipelen, toen hij ze uitzond om het evangelie te vertellen in de steden en dorpen van Israel. Hij had ze net begiftigd met de macht om demonen uit te drijven en om alle vormen van ziekte te genezen en doden op te wekken. Stelt u zichzelf eens voor wat een grandioos moment dit moet zijn geweest voor de discipelen. Ze kregen de kracht om wonderen te doen! Maar toen kwamen deze beangstigende waarschuwingen van hun Meester.

“Je zult geen geld op zak hebben. En je zult geen thuis hebben, niet eens een dak boven je hoofd om onder te slapen. In plaats daarvan zullen jullie ketters en duivels genoemd worden. Jullie zullen geslagen worden in de synagogen, voor de rechters gesleept worden en in de gevangenis geworpen worden. Jullie zullen gehaat en veracht worden, verraden en vervolgd. Jullie zullen van stad tot stad moeten vluchten om te voorkomen dat jullie gestenigd worden”.

Stelt u zich eens voor dat deze mannen met grote ogen zitten te luisteren naar de Heere Jezus, de angst moet hen op hun harten geslagen hebben. Ik kan me voorstellen dat ze zich afvroegen “Wat is dit voor soort bediening? Is dat wat de toekomst mij te brengen heeft? Dit is de somberste kijk op het leven die ik ooit gehoord heb”.

Maar, in deze zelfde scene, vertelde de Heere Jezus zijn geliefde vrienden tot drie maal toe: “Vrees niet!” (Matteus 10:26, 28, 31). En hij gaf hen het tegengif voor angst: “Het oog van de Vader is op de mus. Hoeveel temeer zal Hij om zien naar u, Zijn geliefden?”.

Jezus zei “Als de twijfel om de hoek komt kijken – wanneer je aan het einde van je latijn bent en je denkt dat niemand ziet waar je doorheen gaat – dan is dit de manier om rust en zekerheid te vinden. Kijk naar buiten naar de kleine vogeltjes, en haal je vingers door je haar. En herinner dan wat ik verteld heb, dat deze kleine wezentjes van een onschatbare waarde zijn voor de Vader. En jullie haren herinneren jullie er aan dat jullie van een nog grotere waarde zijn voor Hem. Zijn oog is altijd op jullie, Hij ziet elke dag naar jullie om. En Hij die elke beweging van jullie hoort en ziet is nabij”.

Dat is hoe onze Vader voor ons zorgt in moeilijke tijden.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: