Home > Overdenkingen > God’s grote bezorgdheid

God’s grote bezorgdheid

Wat is Gods grote bezorgdheid temidden van het “wereldwijde schudden”? Zijn het misschien de gebeurtenissen in het midden-oosten? Nee. De bijbel vertelt ons dat Gods visie gericht is op Zijn kinderen: “Zie, des HEREN oog is op hen die Hem vrezen, die op zijn goedertierenheid hopen” (Psalm 33:18).

Onze Heer is zich bewust van elke beweging van ieder levend wezen hier op aarde. Maar toch is Zijn blik primair gericht op het welzijn van Zijn kinderen. Hij richt Zijn ogen op de pijn en nood van elk deel van Zijn geestelijk lichaam. Simpel gezegd, alles wat ons raakt is Zijn zorg.

Om dit aan ons te bewijzen zei Jezus “weest niet bevreesd voor hen, die wèl het lichaam doden, maar de ziel niet kunnen doden; weest veeleer bevreesd voor Hem, die beide, ziel en lichaam, kan verderven in de hel” (Matteus 10:28). Zelfs temidden van grote wereld oorlogen is God’s primaire focus niet op de tirannen. Zijn focus is gericht op alle omstandigheden in het leven van Zijn kinderen.

Christus zegt in het volgende vers: “Worden niet twee mussen te koop aangeboden voor een duit? En niet één daarvan zal ter aarde vallen zonder uw Vader” (Matteus 10:29). In de dagen van Jezus waren mussen het vlees van de armen en werden per twee verkocht voor een duit. Maar Jezus zei “Geen enkele van deze kleine wezentjes zal op de grond vallen zonder dat de Vader hiervan af weet”. Jezus’ gebruik van het woord “vallen” in dit vers staat voor meer dan de dood van dit vogeltje. De Aramese betekenis van dit woord houd ook de kleine huppeltjes in die dit vogeltje maakt als hij over de grond wandelt.

Jezus vertelt ons “De ogen van uw Vader zijn gericht op het musje, niet enkel wanneer hij sterft maar ook wanneer hij over de grond huppelt. Wanneer een mus leert te vliegen valt hij uit zijn nest en begint over de grond te huppelen. En God ziet elke kleine worsteling die dit vogeltje heeft. Hij is bezorgd over elk detail van zijn leven”.

Jezus voegt dan toe: “de haren van uw hoofd zijn ook alle geteld. Weest dan niet bevreesd: gij gaat vele mussen te boven” (10:31). Simpel gesteld, deGene die alle sterren heeft gemaakt en getelt – die elke actie van het romeinse rijk nauwgelet in de gaten hield, die zorgt dat alle hemellichamen in hun baan blijven – heeft Zijn oog gericht op u. En de Heere Jezus vraagt: “Bent u niet veel meer waard voor Hem?”

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: