Home > Overdenkingen > God gebruikt mensen

God gebruikt mensen

God gebruikt mensen om andere mensen te verfrissen. Hij houd zo van dit type bediening dat Hij de profeet Maleachi ertoe bewoog om er over te spreken als het meest belangrijke werk in de laatste dagen. Maleachi beschreef hoe Gods volk, in zijn dagen, elkaar op bouwden door een-op-een met elkaar te spreken: “Zo spraken de mensen die ontzag voor de HEER hadden tegen elkaar” (Maleachi 3:16).

Wanneer gebeurde dit precies? De woorden van Maleachi werden gesproken gedurende een tijd van een ongeremde goddeloosheid, toen de “verslinder” veel vrucht had vernietigd in het land. Gods volk was vermoeid geraakt en begonnen er aan te twijfelen of het het allemaal wel waard was om met God te wandelen. Ze dacht bij zichzelf: “Er is ons gezegd dat het loont om de Heer te dienen, Zijn woord te gehoorzamen en Zijn wil uit te voeren. Maar als we om ons heen kijken naar al die trots en compromissen, dan lijkt het wel alsof zij degene zijn die gelukkig zijn. Ze jagen welvaart na, leven zorgeloos en genieten ten volle van het leven”.

Maar Gods geest begon te bewegen in Israel en al gauw kwam de vrees de Heren over de mensen die hongerig waren naar God. Plotseling werd iedereen in Israel, jong en oud, een-op-een dienaars. Door de Geest geleid opende de mensen zich voor elkaar om elkaar te stichten en op te bouwen en om een ieder om zich heen te troosten.

Ik ben ervan overtuigd dat de woorden van Maleachi over deze bediening een beeld is van onze huidige tijd. Hij heeft ons een beeld gegeven van het uitstorten van de Heilige Geest in de laatste dagen, wanneer Gods volk stopt met roddel, laster en klagen om in plaats daarvan verfrissing te bregen. Het gebeurt over de telefoon, via brieven, via e-mail en in persoonlijke ontmoetingen. En God is zo blij met deze bediening dat ons wordt gezegd dat Hij alles opschrijft. Ieder vriendelijk woord dat gesproken is, elk telefoontje dat gepleegd is, elke brief die geschreven is en elke inzet om de teneergeslagenen te troosten is opgeslagen in een “gedenkboek”. En de bijbel zegt dat ieder van ons, van wie deze dingen staan opgeschreven, kostbaar voor Hem zullen zijn: “Zij zullen Mij ten eigendom zijn, zegt de HERE der heerscharen, op de dag die Ik bereiden zal” (Maleachi 3:17).

Wees een Titus voor iemand die teneergeslagen is in de geest. Bid om de geest van Onesiphorus te ontvangen, die zocht naar de mensen die gebroken waren om hen te helen. Denk er aan: U heeft alle kracht van de hemel ontvangen om een gebroken gelovige op te frissen, iemand die de behoefte heeft aan de troost die God aan u gegeven heeft. En ja, er zijn mensen die u nodig hebben en de Heer wil uw verleden gebruiken om hen op te bouwen. Bel die persoon vandaag nog op en zeg “Broeder, zuster, ik wil voor je bidden en je bemoedigen, ik heb goed nieuws voor je”.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: