Home > Overdenkingen > Het beloofde land

Het beloofde land

Ik geloof dat Psalm 46 een beeld is van het “beloofde land” van het nieuwe testament. Psalm 46 staat symbool voor de sabbatsrust waarnaar verwezen wordt in Hebreeën: “Er blijft dus een sabbatsrust voor het volk van God” (Hebreeën 4:9). Deze psalm beschrijft deze rust aan Gods volk. Het spreekt over Zijn altijd aanwezige kracht, Zijn hulp in tijd van nood, Zijn vrede temidden van chaos. Gods aanwezigheid is ten alle tijde bij ons, en Zijn hulp komt altijd op tijd.

Israel wees deze rust af: “Zij versmaadden het kostelijke land, zij geloofden zijn woord niet;” (Psalm 106:24). Het is triest te stellen, maar de kerk van vandaag de dag lijkt veel op Israel. Ondanks Gods enorme beloften naar ons toe – Zijn verzekering van vrede, hulp en voorzieningen – vertrouwen we Hem niet ten volle! In plaats daarvan klagen wij alleen maar, “Waar is God in dit alles? Is Hij met mij of niet? Waar is dan het bewijs van Zijn aanwezigheid? Waarom laat Hij mij door deze moeilijkheden gaan?”

Ik hoor de Heer het volgende vragen aan Zijn gemeente “Gelooft u nog wel dat ik spreek tot Mijn volk? Gelooft u dat dat het Mijn verlangen is om u Mijn hulp en begeleiding te geven? Gelooft u werkelijk dat Ik dagelijks met u wil spreken, ieder uur, ieder moment?”. Onze reactie hier op zou zo moeten zijn als die van David. Die man van God liet de hele hel op haar grondvesten schudden toen hij het volgende zei over de Heer: “Want Hij sprak en het was er, Hij gebood en het stond er” (Psalm 33:9).

Hier is God’s belofte aan iedere generatie die bereid is te gelooft in het Woord waar God naar verlangt om te spreken tot ons: “de raad des HEREN houdt eeuwig stand, de gedachten zijns harten van geslacht tot geslacht” (33:11). De Schepper van de hemel en aarde wil Zijn gedachten delen met ons!

De Schrift maakt het heel duidelijk voor ons: Onze God sprak tot Zijn volk in het verleden, en Hij spreekt tot Zijn volk vandaag de dag, en Hij zal blijven spreken tot ons tot aan het einde der tijden. Het punt dat gemaakt moet worden is dat God met u wilt spreken over datgene waar u vandaag mee geconfronteerd wordt. Het kan dat Hij dit doet door Zijn woord, of door een vriend, of door de zachte stem van de Heilige Geest, waarmee tot u gefluisterd wordt “Dit is de weg, wandel er op”.

Ongeacht welk middel Hij gebruikt, u zult Zijn stem herkennen. De schapen kennen de stem van hun Herder. En Hij is trouw in het behouden van de zielen van Zijn heiligen; Hij redt hen uit de handen van de goddelozen (Psalm 97:10).

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: