Home > Overdenkingen > In de volle zekerheid

In de volle zekerheid

Abraham wankelde niet in zijn geloof. Integendeel, hij was “in de volle zekerheid, dat Hij bij machte was hetgeen Hij beloofd had ook te volbrengen” (Romeinen 4:21). Hij erkende dat God in staat is te werken met niets. En inderdaad, God schept ook vanuit de leegte. Neem bijvoorbeeld het getuigenis uit het boek Genesis: uit het niets schiep God de wereld. Met slechts één enkel woord schept Hij, Hij kan wonderen voor ons bewerken, uit het niets.

Wanneer al het andere faalt – wanneer alle plannen uitgeput zijn – dan is het voor u de tijd om alles op de Heer te werpen. Het is tijd voor u om uw vertrouwen elders bevrijding te vinden op te geven. Dan, wanneer u klaar bent om te geloven, dient u God niet te zien als een pottenbakker die klei nodig heeft, maar als een Schepper die kan werken met niets. En uit het niets, dat is van deze wereld of haar materialen, zal God werken op wegen en manieren die u nooit had kunnen bedenken.

Hoe ernstig is de Heer ermee dat wij Hem dienen te geloven en te vertrouwen ten overstaan van onmogelijkheden? We vinden het antwoord op deze vraag in het verhaal van Zacharias, de vader van Johannes de doper. Zacharias werd bezocht door een engel die hem vertelde dat zijn vrouw, Elisabeth een bijzondere zoon zou baren. Maar Zacharias – die net als Abraham al aardig op leeftijd was – weigerde dit te geloven. God’s belofte was niet voldoende voor hem.

Zacharias gaf de engel antwoord en zei “Hoe weet ik dat het waar is? Ik ben een oude man en ook mijn vrouw is op hoge leeftijd” (Lucas 1:18). Zacharias overwoog dus de onmogelijkheden. Hij zei in feite “Dit is niet mogelijk, je moet aan mij bewijzen hoe dit ooit kan gebeuren”, het klonk niet aanneembaar.

Maar de twijfel van Zacharias stelde de Heer teleur. De engel reageerde daarom naar hem: “u zult niet kunnen spreken tot de dag waarop dit alles gebeurt, omdat u mijn woorden niet geloofd hebt, die in vervulling zullen gaan als de tijd daar is” (Lucas 1:20).

De boodschap is duidelijk: God verwacht van ons dat wij Hem geloven als Hij spreekt. Zo schreef Petrus ook: “Laten derhalve ook zij, die naar de wil van God lijden, hun zielen aan de getrouwe Schepper overgeven, steeds het goede doende” (1 Petrus 4:19).

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: