Home > Overdenkingen > De kracht van de Geest om te verlossen

De kracht van de Geest om te verlossen

“En Hij heeft ons uit zulk een groot doodsgevaar verlost en zal ons verlossen: op Hem hebben wij onze hoop gevestigd, [dat] Hij ons ook verder verlossen zal” (2 Korintiërs 1:10). Wat een fantastische proclamatie! Paulus zegt hier “De Geest heeft me uit een hopeloze situatie verlost, en Hij verlost me zelfs op dit moment nog. En Hij zal mij blijven verlossen, uit al mijn aanvechtingen”.

Het ontvangen van de Heilige Geest wordt niet bewezen door enkele emotionele manifestaties (ik geloof wel dat manifestaties van de Geest bestaat). Waar ik over spreek is het ontvangen van de Geest door middel van een steeds groter wordende openbaring. Hem ontvangen betekent het hebben van een steeds groter worden licht op Zijn verlossende kracht, op Zijn capaciteit om uw lasten te dragen en op Zijn voorzieningen.

Ik herhaal de woorden van Petrus: “Zijn goddelijke kracht immers heeft ons met alles, wat tot leven en godsvrucht strekt, begiftigd door de kennis van Hem, die ons geroepen heeft door zijn heerlijkheid en macht” (2 Petrus 1:3). Volgens Petrus komt de goddelijke kracht van de Geest niet door een manifestatie. Hij komt eerst “door de kennis en de openbaring van Hem die ons geroepen heeft”.

“Immers uit zijn volheid hebben wij allen ontvangen” (Johannes 1:16). Bovendien is de Heilige Geest niet volledig ontvangen totdat Hij volledig de dienst uitmaakt. We hebben Hem simpelweg niet ontvangen als we Hem nog niet de volledige controle hebben gegeven, we dienen onszelf volledig te werpen op Zijn zorg.

Laat me u een laatste voorbeeld geven om dit te illustreren. In Genesis 19 lezen we over Lot en zijn gezin temidden van een verschrikkelijke crisis. De situatie was op een punt aangekomen waarop het oordeel zou vallen over hun stad, Sodom, en dus had God Zijn engelen gestuurd om hem te verlossen. Lot opende de deur voor deze boodschappers en ze traden zijn huis binnen. Ze hadden de kracht uit de hemel ontvangen om dat hele gezin te verlossen maar de engelen werden niet ontvangen.

Aan het einde moesten de engelen hun wil op Lot en zijn gezin leggen, en hen uit Sodom wegslepen. God’s plan was om hen te verlossen terwijl ze op de vlucht waren. Hij zou hen voeden en kleden en voor hen zorgen. Maar, zoals we allemaal weten, keek de vrouw van Lot achterom en stierf.

De boodschap van de engel was duidelijk: “Als u wilt dat God alle controle heeft, dan moet u alle teugels loslaten. Als u Hem zoekt voor verlossing, dan dient u al uw plannen los te laten en bereid te zijn om Zijn weg te gaan”. Kortom, de Heilige Geest gebruikt Zijn kracht niet om twijfelaars te verlossen. Ongeloof breekt Zijn werk af, we moeten bereid zijn dat de Geest veranderingen aanbrengt in ons leven, als dat de manier is die God kiest om ons te verlossen.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: