Home > Overdenkingen > Waarom is “groen zijn” belangrijk?

Waarom is “groen zijn” belangrijk?

“En hun werd gezegd, dat zij aan het gras der aarde geen schade zouden toebrengen, noch aan enig gewas, noch aan enige boom, maar alleen aan de mensen, die het zegel van God niet op hun voorhoofden hadden” (Openbaring 9:4)

Waarom is “groen zijn” belangrijk in ons geloof? Herinnert u zich de sprinkhanen die opgedragen werd niets aan te raken wat groen is. Ze kunnen kortweg niemand raken die wandelt in geloof.

Dus, zelfs op het hoogtepunt van hun aanvallen, zullen zij die hun vertrouwen in de Heer leggen rechtop staan, als stevige, groene bomen. Ze zullen niet geraakt worden door wat voor sprinkhaan dan ook, inclusief terroristen. De beste verdediging tegen elke helse aanval, elke steek van de schorpioen, is geestelijke gezondheid. En dit soort gezondheid ontvangen we alleen als we ons keren tot de Heer en vertrouwen op Zijn beloften.

Laat me u het volgende vragen:

– Vertrouw u volledig op Gods vergeving? Bent u afhankelijk van Zijn bloed om u te reinigen van elke ongerechtigheid? Als u zich veroordeelt voelt, en er continu naar streeft om God te behagen, dan ben u niet groen en gezond. God’s grootste verlangen is dat u Zijn gift van vergeving ontvangen en hier rust in vind

– U heeft God’s vergeving ontvangen. Maar vertrouw u ook in Zijn onvoorwaardelijke liefde voor u?

Onze Heer snijd ons niet af op het moment dat wij vallen. Hij kijkt niet continu over onze schouders mee, al eisende dat we het allemaal op precies de juiste manier doen. Hij vraagt simpelweg dat we naar Hem toe komen, en opbiechten “Ik geloof uw Woord Heer, vergeef mij, was mij, houd mij vast”

God’s verlangen voor ons allemaal is dat we alle dagen van onze levens zonder angst kunnen doorbrengen. Vandaar dat we het niet moeten toestaan dat satan ons aanklaagt op fouten uit het verleden. Als we er berouw over gehad hebben dan is dit alles bedekt onder het kostbare, reinigende bloed van Jezus.

Hier is God’s belofte voor iedereen die zijn/haar vertrouwen in Hem legt: “Dezen beroemen zich op wagens en genen op paarden, maar wij roemen in de naam van de HERE, onze God. Zij zinken neder en vallen, maar wij richten ons op en houden stand” (Psalm 20:8-9.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: