Home > Overdenkingen > Hij predikte bekering

Hij predikte bekering

Jezus verklaart “Mijn gemeente is een plaats van openlijke berouw zonder schaamte”. En inderdaad, de apostel Paulus verklaart: “Maar wat zegt zij? Nabij u is het woord, in uw mond en in uw hart, namelijk het woord des geloofs, dat wij prediken. Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult gij behouden worden; want met het hart gelooft men tot gerechtigheid en met de mond belijdt men tot behoudenis. Immers het schriftwoord zegt: Al wie op Hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen” (Romeinen 10:8-11).

Simpel gesteld worden we tot zaligheid gebracht door een openlijke belijdenis van berouw. De Heere Jezus verklaart “want Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen te roepen, maar zondaars” (Matteüs 9:13). En Hij zegt dat berouw de manier is waarop we geheeld en hersteld worden: “En Jezus antwoordde en zeide tot hen: Zij, die gezond zijn, hebben geen geneesheer nodig, maar zij, die ziek zijn. Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen te roepen, maar zondaars, tot bekering” (Lucas 5:31-32).

Dat is goed nieuws. De Heere Jezus vertelt ons hier “In mijn gemeente wordt iedereen geheeld door bekering en berouw. Het maakt niet uit wie u bent – de psychisch gebrokene, de mentaal zieke, de geestelijk zieke. Iedereen moet op dezelfde manier tot Mij komen, en allen zullen genezing vinden door berouw en bekering”.

Hoeveel gemeenten bieden er nog ruimte voor mensen met een gebroken hart om naar voren te komen en zich te bekeren? Hoeveel voorgangers zijn er al gestopt met het geven van een uitnodiging voor dit belangrijke geestelijke werk? Hoeveel gelovigen hebben elk gevoel verloren in hun behoefte om hun zonden te belijden?

Wat is de centrale boodschap van het evangelie van Jezus Christus? Hij maakt het vrij duidelijk door de vier evangelieën heen. Hij vertelt ons “Dit is wat ik predik tot mijn gemeente, dit is mijn boodschap voor alle zondaars”. Jezus kwam en zei “De tijd is vervuld en het Koninkrijk Gods is nabijgekomen. Bekeert u en gelooft het evangelie” (Marcus 1:15). Dit is de eerste boodschap van de Heere Jezus, Hij predikte over bekering!

Voor sommige christenen zijn dit harde woorden, ze reageren “Oke, maar hoeveel belang legde de Heer bij deze bekering?”. Lucas geeft het antwoord op deze vraag, de Heere Jezus vertelde aan Zijn toehoorders: “als gij u niet bekeert, zult gij allen evenzo omkomen” (Lucas 13:5).

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: