Home > Overdenkingen > Zij hadden het leven en het licht

Zij hadden het leven en het licht

Het ontbreekt de gemeente van Jezus Christus aan geestelijke authoriteit in de maatschappij omdat het een gemis kent aan geestelijkheid.

Waarom doen onze regeringsleiders en de media zo neerbuigend over christenen? Waarom heeft de kerk in de ogen van de wereld geen enkele zin of doel meer? Waarom hebben de jongeren het christendom afgeschreven als volstrekt irrelevant voor hun levens?

Dit heeft voor een deel te maken met het feit dat de gemeente niet langer meer een licht is. Christus regeert niet in onze maatschappij omdat Christus niet in onze levens regeert. Als ik vandaag de dag rondkijk, dan zie ik weinigen in het huis van God die werkelijk verenigd zijn met Jezus Christus. Er is zo weinig gemeenschap met de hemel, en er zijn slechts enkele voorgangers die alle wereldse methodieken weigeren en God vertrouwen voor de richting die ze moeten gaan. We hebben ons licht verloren omdat we het leven van Christus hebben verloren. Voordat God’s authoriteit ook maar enige invloed heeft moeten wij eerst veranderen in overgeleverde en volledig gehoorzame vaartuigen.

Neem het koninkrijk van Babylon ten tijde van Nebukadnezar eens als voorbeeld, dit was het meest machtige rijk op aarde. Daniel profeteerde dat iedere opvolgende koning inferieur zal zijn, minder krachtig en minder invloedrijk. Waarom? Omdat Nebukadnezar niet de echte heerser was in Babylon. De kracht achter dit rijk zat niet in het gouden standbeeld dat hij had opgericht. Nee, de authoriteit van Babylon rustte in de handen van een kleine groep mensen die door God vervuld waren. De Heer had een geheime, hemelse overheid opgezet die geregeerd werd door Daniel en de drie hebreeuwse kinderen. Deze mannen waren instrument voor Gods regering, omdat zij dienden in het hemelse rijk. Ze weigerden om ook maar iets te maken te hebben met het wereldse systeem; in plaats daarvan sloten zij zich in met God.

Als resultaat daarvan konden deze drie heilige mannen de tijd duiden, zij konden de mensen vertellen wat God op een bepaald moment van plan was. Zij waren heldere, stralende lichten voor de gehele natie, omdat zij het leven van God in zich hadden.

In 2 Koningen 6 lezen we dat Syrië oorlog voerde met Israël. Gedurende dit conflict zat de profeet Elisa thuis in gemeenschap met de Heer. Deze man was de geheime regering van God, en hij regeerde met authoriteit. Elisa hoorde van de Heer en verstuurde boodschappen naar de koning van Israël om hem te waarschuwen over elke beweging die het leger van Syrië maakte. Toen de Syrische koning er achter kwam dat hij werd gedwarsboomd door deze boodschappen omsingelde hij de stad waar de profeet woonde met een heel bataljon aan troepen. Maar God verblinde de Syriërs en Elisa leidde hen tot midden in het kamp van Israelieten. Elisa had het licht – en hij wist van elke beweging die de tegenstander maakte – omdat hij het leven had.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: