Home > Overdenkingen > God’s schat in aardse vaten

God’s schat in aardse vaten

Een van de meest bemoedigende schriftgedeelten is 2 Korintiërs 4:7 “Maar wij hebben deze schat in aarden vaten, zodat de kracht, die alles te boven gaat, van God is en niet van ons”. Dan vertelt Paulus verder en beschrijft deze aardse vaten – het zijn stervende mensen, verontrust aan alle kanten, verward, vervolgd, teneergeslagen. En ook al worden ze nooit in de steek gelaten of zijn ze in wanhoop, deze mannen die door God gebruikt worden wandelen continu onder de last van hun eigen lichaam, en wachten verlangend om bekleed te worden met het nieuwe.

God bespot de kracht van de mens. Hij lacht om onze egoïstische pogingen om goed te zijn. Hij gebruikt nooit de hooggeplaatste en de machtige mens, in plaats daarvan gebruikt hij het zwakke om de wijzen te beschamen.

“Ziet slechts, broeders, wat gij waart, toen gij geroepen werdt: niet vele wijzen naar het vlees, niet vele invloedrijken, niet vele aanzienlijken. Integendeel, wat voor de wereld dwaas is, heeft God uitverkoren om de wijzen te beschamen, en wat voor de wereld zwak is, heeft God uitverkoren om wat sterk is te beschamen; en wat voor de wereld onaanzienlijk en veracht is, heeft God uitverkoren, dat, wat niets is, om aan hetgeen wèl iets is, zijn kracht te ontnemen, opdat geen vlees zou roemen voor God” (1 Korintiërs 1:26-29).

Als er iets is wat mij omschrijft dan is dit het wel! Een zwakke, verachte dwaas. Maar dat is juist Zijn perfecte plan, het grootste mysterie op aarde. God roept ons temidden van onze zwakheid, Hij legt zijn kostbare schat in deze aardse vaten omdat Hij zich verheugd door het onmogelijke te doen met niets.

Ik zag Israel Narvaez, een voormalig bendeleider van de Mau Mau, op zijn knieën gaan om de Heere Jezus als zijn Heer te ontvangen. Het was niet slechts een emotionele, oppervlakkige ervaring – hij meende het echt. Maar Israel ging weer terug naar zijn bende en belandde in de gevangenis, medeplichtig aan moord. Heeft God Hem opgegeven? Nee, voor geen moment! Vandaag de dag is Israel een dienaar van het evangelie, hij heeft de liefde en de vergevingsgezindheid van een lankmoedige Redder aanvaard.

Heeft u gefaald? Is er een zonde die u van alle kanten lastig valt? Voelt u zich als een verzwakte lafaard, niet in staat om overwinning te behalen over deze geheime zonde? Maar is er met die zwakte in u ook een honger naar God? Verlangt u naar Hem, houd u van Hem, strekt u zich uit naar Hem? Die honger en die dorst is de sleutel voor uw overwinning. Dat maakt u anders dan alle andere die schuldig hebben gemaakt tegenover God, dat zet u apart. U moet die honger behouden, blijf dorstig naar gerechtigheid. Kom nooit in de positie waarin u uw zwakheid gaat rechtvaardigen, geef er nooit aan toe en accepteer het nooit als een deel van uw leven.

Advertenties
  1. 16-03-2010 om 17:58

    je bent wie je bent maar een parel in gods handen

  2. 16-03-2010 om 19:42

    Inderdaad, niet blijven liggen op het slachtveld, maar weer opstaan en naar Hem toe rennen, altijd weer opnieuw, Amazing grace

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: