Home > Overdenkingen > Hij doet het door leven

Hij doet het door leven

Laat me u vertellen hoe God mensen in Zijn huis leidt, hoe Hij tot hen spreekt en hoe Hij hen redt, Hij doet het door leven. De Heer bouwt Zijn gemeente door de getuigenissen van licht die voortkomen vanuit hen die Hem liefhebben. En Hij is niet in staat dit te doen doordat Zijn dienaren de juiste methoden hanteren, maar omdat zij het leven leven.

Het leven van Christus produceert licht in de huizen, in omgevingen, in steden en op werkplekken. Hoe wordt dit leven verkregen? Het komt er op neer dat iedere heilige recht leven, onberispelijk, als voorbeelden van God’s genade. Dergelijke dienaren handelen eerlijk, onbaatzuchtig en zonder duisternis in hen. Zij leiden levens die totaal toegewijd zijn aan de Heer, en die er klaar voor zijn om anderen ten alle tijde te dienen.

Paulus spreekt over een type dienaar die “zijn wil kent, weet te onderscheiden waarop het aankomt, daar gij onderricht in de wet geniet, en u overtuigd houdt, dat gij een leidsman van blinden zijt, een licht voor hen, die in duisternis zijn” (Romeinen 2:18-19). Dergelijke heiligen die Paulus hier beschrijft dienen te worden geprezen.

Laat me u een voorbeeld geven van een dergelijk licht. Onlangs belde de directeur van een bedrijf in New York naar onze gemeente. Pastor Neil nam de telefoon aan, de directeur vertelde pastor Neil over twee vrouwen uit onze gemeente die voor hem werken. Hij zei dat zij niet zoals de anderen zijn. Deze twee vrouwen waren altijd beleefd, droegen altijd een glimlach met zich mee, waren behulpzaam voor anderen, en klaagden nooit en deden niet mee aan roddel en achterklap. “Er is iets anders over hen” zei hij. “Ik zou u graag willen ontmoeten om te ontdekken wat dat verschil is”.

Deze vrouwen waren hemelse kaarsen die door de Heere Jezus in dat bedrijf geplaatst zijn. En het licht dat van hen af kwam maakte dat de hele werkvloer verlicht werd. Hoe? Zij hadden het leven van Christus in zich. Hun werkgever herkende dit als iets dat verder ging dan wat deze wereld te bieden had.

Die directeur was joods. Denkt u dat hij ingegaan was op een uitnodiging voor een opwekkings-bijeenkomst? Zou hij ooit de tractaten die door een gemeente zijn geproduceerd gelezen hebben? Nee, hij zou ze allemaal naast zich neergelegd hebben en er nooit meer naar omgekeken hebben. Deze man reageerde op het ware licht – een licht dat voorkomt vanuit levens die verborgen zijn in Christus, een leven wat dagelijks geleid wordt door twee nederige vrouwen.

Wij zijn alleen in staat om licht in onze omgeving te brengen wanneer we vol zijn van het leven van Christus zélf. We dienen het leven te leiden dat we prediken, als we het tenminste met kracht willen verkondigen. God helpt ons om ons te herinneren dat het licht schijnt door de kleine dingen in het leven.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: