Home > Overdenkingen > God heeft een noodplan voor elke gelovige

God heeft een noodplan voor elke gelovige

Ongeacht hoe onrustig de wereld ook wordt, Gods volk kan ontspannen en haar vreugde laten stromen, omdat de Heer een speciale bescherming beloofd heeft op de moment dat deze het meest nodig is.

Had God geen noodplan voor de kinderen van Israel gedurende de wereldwijde hongersnood? Hij stuurde Jozef vooruit naar Egypte en bevorderde hem tot minister-president en vulde alle warenhuizen met voldoende graan om de hongersnood uit te zitten. Hij transporteerde vervolgens zijn volk naar een plaats op loopafstand van deze warenhuizen en voedde hen terwijl de hongersnood voortduurde.

Had God geen noodplan voor Elia? Terwijl zijn volk wankelde onder invloed van een economische crisis en het voedsel schaars was vanwege een ernstige hongersnood – en een kwaadaardig koning een prijs gezet had op zijn hoofd – zette God het noodplan voor Elia in werking. Hij verborg hem in de buurt van een rustige beek en liet een vogel hem van voedsel voorzien. Het overlevingsplan bevatte ook een mysterieus vat graan die nooit uitgeput raakte.

En hoe zat het met Noach? Wat een gedetailleerd overlevingsplan had God voor hem en zijn gezin! Een ark – die hem en zijn gezin veilig boven alle dood en vernietiging van een wereldwijde vloed liet drijven.

En Lot? God stuurde engelen om hem en zijn kinderen persoonlijk uit de goddeloze stad van sodom te trekken. God hield Zijn handen bij zich totdat Lot veilig uit de stad was weg gehaald. Het ging hier om meer dan slechts het verlies van zijn baan, meer dan een ineenstorting van de economie, meer dan de val van een regering – het was een complete vernietiging van zijn samenleving. Maar Lot werd gered.

Paulus bewees het bestaan van God’s noodvoorzieningen keer op keer! Deze apostel heeft schipbreuk geleden, werd achterna gezeten door dieven, werd gevangen gezet, beschuldigd van verraad en er werden huurmoordenaars achter hem aangestuurd. Maar toch had God in iedere crisis een noodplan voor zijn bevrijding. Alleen toen God bepaalde dat zijn race er op zat heeft hij zijn laatste noodplan ingezet, God riep hem tot zich.

Wij hebben ook een noodplan voor onze overleving – speciaal ontworpen voor elke gelovige. Laat er geen twijfel over zijn – God zal ons bewaren door elke crisis heen!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: