Home > Overdenkingen > Vrijheid van zonde moet door geloof geaccepteerd worden

Vrijheid van zonde moet door geloof geaccepteerd worden

Geloof is iets wat je doet met iets wat je weet. Kennis betekent niets zolang je er niet naar handelt. De kinderen van Israel ontvingen het goede woord dat God hen Kanaän had gegeven als thuisland. Die informatie had geen enkele waarde gehad voor hen als ze als slaven in Egypte waren gebleven. Maar de bijbel zegt “Door het geloof heeft hij Egypte verlaten … door het geloof zijn zij door de Rode Zee gegaan” (Hebreeën 11:27, 29).

De Israelieten marcheerden niet naar de grens van Kanaän, om een salvo van pijlen af te schieten in de verwachting dat alle vijandelijke legers dood neer zouden vallen. Het land was van hun, maar ze dienden het in bezit te nemen “overwinning op overwinning”.

Maar wat heeft dat te maken met mij en het verkrijgen van overwinning over de grip van de zonde? ALLES! Christus heeft de hele kwestie van slavernij aan zonde geregeld, door te verklaren dat u vrij bent van zijn heerschappij, maar u dient dit zodanig te geloven dat u er ook iets mee doet.

Het is niet voldoende om te zeggen “Ja, ik geloof dat de Heer zonde vergeeft, ik geloof dat Hij Heer is, ik weet dat Hij de kracht van zonde in mijn leven kan breken”. U stemt op deze manier in met wat u gehoord heeft, maar geloof is meer dan dat. Geloof is uitstappen op basis van die belofte van vrijheid en er naar te handelen.

Gelovigen overwinnen de kwade machten van deze wereld door geloof. Waar geloof is het enige dat u kan helpen om met overtuiging op te staan tegen alle machten van verleiding. Zelfbeheersing is alleen mogelijk wanneer u, door geloof, de waarheid over uw vrijspraak heeft aanvaard.

“Want dit is de liefde Gods, dat wij zijn geboden bewaren. En zijn geboden zijn niet zwaar, want al wat uit God geboren is, overwint de wereld; en dit is de overwinning, die de wereld overwonnen heeft: ons geloof” (1 Johannes 5:3-4).

“Wordt nuchter en waakzaam. Uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden. Wederstaat hem, vast in het geloof, wetende, dat aan uw broederschap in de wereld hetzelfde lijden wordt toegemeten. Doch de God van alle genade, die u in Christus geroepen heeft tot zijn eeuwige heerlijkheid, Hij zal u, na een korte tijd van lijden, volmaken, bevestigen, sterken en grondvesten. Hem zij de kracht in alle eeuwigheid! Amen” (1 Petrus 5:8-11).

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: