Home > Overdenkingen > Het bevrijde leven

Het bevrijde leven

Eeuwen voordat Jezus geboren was profeteerde Jesaja dat God een redder zou sturen die de mensheid zou bevrijden. Jezus zelf stond op een sabbat in een joodse synagoge en herinnerde de wereld aan deze profetie.

“En Hem werd het boek van de profeet Jesaja ter hand gesteld en toen Hij het boek geopend had, vond Hij de plaats, waar geschreven is: De Geest des Heren is op Mij, daarom, dat Hij Mij gezalfd heeft, om aan armen het evangelie te brengen; en Hij heeft Mij gezonden om aan gevangenen loslating te verkondigen en aan blinden het gezicht, om verbrokenen heen te zenden in vrijheid, om te verkondigen het aangename jaar des Heren. Daarna sloot Hij het boek, gaf het aan de dienaar terug en ging zitten. En de ogen van allen in de synagoge waren op Hem gericht. En Hij begon tot hen te zeggen: Heden is dit schriftwoord voor uw oren vervuld” (Lucas 4:17-21)

Jezus vertelde aan de hele wereld, “Mijn missie op aarde is om elk gekneusde leven te bevrijden”.  Te bevrijden betekent vrijzetten van elke binding; vrijzetten van slavernij; het aan de kant doen van alles wat onderdrukt. Als u gelooft dat Jezus de waarheid sprak, dan moet u ook geloven dat Hij tegen u en mij zegt, “Ik ben gestuurd om uw leven te bevrijden, om u vrij te maken van elke onderdrukking en binding. Ik ben gekomen om uw geest vrij te zetten”.

Paulus predikte ook dat Christus is gekomen om iedere gelovige te roepen voor een bevrijd leven. “Opdat wij waarlijk vrij zouden zijn, heeft Christus ons vrijgemaakt. Houdt dus stand en laat u niet weder een slavenjuk opleggen” (Galaten 5:1)

Paulus predikte over “de glorierijke vrijheid van de kinderen van God” (Romeinen 8:21)

Als Christus is gekomen om ons te bevrijden uit ons ellendige leven, waarom blijven we dan doorwandelen op dezelfde ellendige wegen? We denken dat een leven vrij van angst en schuld te ongelooflijk is. We kunnen ons een leven van 24-uur per dag rust en vrede niet voorstellen – een leven zonder zware last van veroordeling of depressie – leven in de aanwezigheid van een liefhebbende, zachte Redder die geeft om al onze noden.

Het kan te mooi klinken om waar te zijn maar dit is exact het bevrijde leven waar Christus naar verlangt voor een ieder van Zijn kinderen. Niet slechts enkelen – maar allemaal! Dit leven is niet slechts voor hen die een of andere theologische code weten te breken, maar voor een ieder die hiervoor simpelweg op Hem vertrouwd!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: