Home > Overdenkingen > Weest heilig

Weest heilig

Drie maanden nadat Israël Egypte had verlaten kwamen ze aan bij de voet van de berg Sinai en plaatsen daar een kamp. Mozes beklom deze ruige berg om te spreken met de Heer en God zei tegen Hem “Ik kom tot jou in de vorm van een donkere wolk, zodat het volk zelf mij kan horen wanneer ik met je spreek. Dan zullen zij jou altijd geloven. Ga nu naar beneden en maak het volk klaar voor mijn bezoek – heilig hen”.

Op de morgen van de derde dag was er een ongelooflijke onweer en bliksem, een grote wolk kwam neer op de berg. De Sinai was volledig bedekt met rook omdat Jehovah erop neerdaalde in de vorm van vuur. De hele berg schudde met een gewelddadige aardbeving en terwijl het trompetgeschal steeds luider en luider werd, sprak Mozes en gaf God antwoord met een krachtige stem (zie Exodus 19:9-19).

God donderde tegen Mozes en Zijn gekozen volk: “En gij zult Mij een koninkrijk van priesters zijn en een heilig volk” (Exodus 19:6)

Een profetie die alles zal doen schudden, opgenomen in Hebreeën, staat op het punt om geopenbaard te worden. God had beloofd om nogmaals te spreken, net zoals hij gedaan heeft op de Sinai.

“Toen heeft zijn stem de aarde doen wankelen, doch thans heeft Hij een belofte gegeven, zeggende: Nog eenmaal zal Ik niet slechts de aarde, maar ook de hemel doen beven” (Hebreeën 12:26)

“Ziet dan toe, dat gij Hem, die spreekt, niet afwijst. Want als genen niet ontkomen zijn, toen zij Hem afwezen, die zijn godsspraak op aarde deed horen, hoeveel te minder wij, als wij ons afwenden van Hem, die uit de hemelen (spreekt)” (Hebreeën 12:25)

Nogmaals zal God spreken vanuit de hemel met dezelfde boodschap die Hij sprak in de dagen van Mozes. Onze God spreekt zelfs nu ditzelfde gebod uit “Weest heilig, want Ik ben heilig” (1 Petrus 1:16).

Hoe kunnen wij heilig blijven in deze goddeloze tijd? Wie kan zichzelf beschermen tegen besmetting door dit alles? Niemand kan dit in zijn eigen kracht! Alleen God heeft de kracht om ons heilig te houden – om ons voor zichzelf te stellen als een heilig volk zonder vlek of kreuk.

De God die ons heiligheid schenkt heeft ook de macht om ons er in te houden! De veiligste plaats op aarde is aan de voet van het kruis, nederig voor Gods troon. Hoe goddelozer de tijden worden, hoe dichterbij we bij Hem moeten blijven!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: