Home > Overdenkingen > De geest en de kracht van Elia

De geest en de kracht van Elia

Het oude testament sluit met deze glorieuze profetie: “Zie, Ik zend u de profeet Elia, voordat de grote en geduchte dag des HEREN komt. Hij zal het hart der vaderen terugvoeren tot de kinderen en het hart der kinderen tot hun vaderen, opdat Ik niet kome en het land treffe met de ban” (Maleachi 4:5-6).

De Here Jezus zei van Johannes, “en indien gij het wilt aanvaarden: Hij is Elia, die komen zou” (Matteüs 11:14). Wat Hij hier zei was, “Johannes de doper heeft de geest en de kracht van Elia over zich – als u het maar kunt zien”. Er wordt ons verteld dat de engel van de Heer profeteerde tegen Zacharias dat zijn zoon Johannes “voor zijn aangezicht zal uitgaan in de geest en de kracht van Elia, om de harten der vaderen te keren tot de kinderen en de ongehoorzamen tot de gezindheid der rechtvaardigen, ten einde voor de Here een weltoegerust volk te bereiden” (Lucas 1:17).

Ik geloof dat de profetie van Maleachi ook voor vandaag de dag geld. Ik geloof dat God nogmaals vele van Zijn gekozen dienaren de geest en kracht van Elia zal geven. En deze mannen en vrouwen van God zullen op een machtige manier gebruikt worden om herstel te brengen in gezinnen. Scheidingen zullen geannuleerd worden! Kinderen zullen overtuigd worden van hun opstandigheid en hersteld worden in de liefde voor hun ouders.

Deze profetie wordt voor onze ogen vervuld – op dit moment. In een stad in Texas begon een bescheiden jonge voorganger te bidden voor de redding van de jeugd in de lokale scholen. God zalfde hem met de dynamische geest en kracht van Elia en er werden niet alleen honderden kinderen in de scholen gered, maar het herstel spreid zich uit over alle scholen waar hij dan ook maar komt. Niet honderden maar duizenden studenten in het middelbaar onderwijs worden overtuigd van hun drugsproblemen, alcoholmisbruik, seksualiteit en opstandigheid. Jonge mensen haasten zich naar huis vanuit de bijeenkomsten om het goed te maken met hun ouders. Ze hebben een diepe haat beleden, maar nu barsten ze in huilen uit en bekeren zich! Dit zal zich door het hele land uitspreiden omdat God heeft beloofd dat hij ouders en kinderen zal herstellen.

Vanwege datgene wat ik zie komen ben ik zo enthousiast dat ik deze woorden nauwelijks kan opschrijven. Onbekende, bescheiden en nederige jonge mannen en vrouwen van God worden op een wonderbaarlijke manier aangeraakt en gezalfd. Ze hebben een bovennatuurlijke missie ontvangen om “door te zetten – en te herstellen! Want de dag des Heeren is nabij. De bladrupsen van drugs en alcohol hebben niet langer meer toestemming om de levens van onze jeugd weg te vreten. God zal iedere kaalvreter vernietigen”.

Advertenties
  1. 15-05-2010 om 09:38

    dit is leven als christen

  2. 08-09-2010 om 19:46

    je leef door de geest van God

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: