Home > Overdenkingen > Gods huis is in een rovershol verandert

Gods huis is in een rovershol verandert

De Heere Jezus ging met pesach naar Jeruzalem toe en betrad de tempel (Johannes 2:13-17). Wat hij daar zag maakte Hem ontzet. Handelaren hadden het huis van God overgenomen! Hij kwam om een huis van gebed te vinden maar hij vond het druk bezig met de promotie, het vertonen en verkopen van religieuze artikelen. De religieuze leiders waren hun winst aan het tellen. Mannen van God waren venters van religieuze handelswaar geworden, en waren druk bezig hun eigen zaak te promoten.

Overal waren er tafels opgezet in Gods huis om schapen, ossen, duiven, kaarsen, wierook en andere koopwaar te promoten voor religieuze doeleinden. Het geld dan van hand wisselde maakte het meeste geluid in het huis – geld dat verdiend werd over de rug van God en religie. Wat voor ontzettende pijn maakte dat het liefdevolle hart van de Heer zo deed koken van een heilige woede? Zijn grote leed maakte dat Zijn zachtmoedige geest raasde van rechtvaardige verontwaardiging. Kunt u zich dat moment voorstellen? Met de zweep in de hand stormde de Heer de tempel binnen en begon in alle richtingen te slaan, hij gooide alle tafels omver die vol lagen met koopwaar. Hij smeet de promotors, de verkopers en de venters het huis uit.

“Er uit!” donderde Hij, “Verlaat het huis van mijn Vader! Jullie hebben deze heilige plaats ontheiligd, jullie hebben het huis van gebed omgebouwd naar een marktplaats!!”

Het was een van de meest pijnlijke ervaringen in Zijn bediening, Hij kon niet staan blijven en het toestaan dat het huis van Zijn Vader veranderde in een hol voor religieuze dieven.

Zijn wij bereid om gemeenschap met Christus te hebben in dit deel van Zijn lijden? Delen we Zijn pijn wanneer we zien dat Gods huis weer overgegeven wordt aan handelaren? Zullen we ook boos worden vanwege de verschrikkelijke commercialisatie van het evangelie? Zullen we Zijn woede genoeg voelen tegenover deze geestelijke venterij om ons terug te trekken van dergelijke praktijken? Voelen wij Zijn pijn genoeg om iedere bediening af te wijzen die koopwaar op de markt brengt om zo winst te maken?

Kunnen wij in die mate delen in Zijn lijden dat wij kunnen op staan tegenover hen die Gods huis willen veranderen in een theater vol entertainment voor deze promoters? Kunnen we rouwen over hen die de Naam van Jezus misbruiken om winst te maken? Kunnen wij onze ogen van het geld afhouden en richten op het kruis?

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: