Home > Overdenkingen > De mens op de proef gesteld

De mens op de proef gesteld

“God verliet hem om hem op de proef te stellen” (2 Kronieken 32:21)

We zijn zo druk om God op de proef te stellen dat we onze harten niet voorbereid hebben voor de grote testen van het leven waarin God de mens op de proef stelt. Zou het zo kunnen zijn dat de grote beproeving waar u zich nu in bevind, de last die u nu draagt, in feite God is die bezig is u op de proef te stellen?

“Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde … Neem toch uw zoon, uw enige, die gij liefhebt … en offer hem daar tot een brandoffer” (Genesis 22:1-2). God stelde een complete natie op de proef om uit te vinden wat er werkelijk in hun harten was. “Gedenk dan heel de weg, waarop de HERE, uw God, u deze veertig jaar in de woestijn heeft geleid, om u te verootmoedigen en u op de proef te stellen ten einde te weten, wat er in uw hart was: of gij al dan niet zijn geboden zoudt onderhouden” (Deuteronomium 8:2). We zien iets geweldigs in 2 Kronieken 33:31. God verlaatte een seizoen lang een grote koning om hem op de proef te stellen. “God verliet hem om hem op de proef te stellen, teneinde te weten alles wat in zijn hart was” (2 Kronieken 33:31).

Vaak, terwijl hij druk bezig is met Gods werk, merkt de rentmeester van de Heer op dat hij blijkbaar verlaten is – tot aan de grenzen van zijn uithoudingsvermogen op de proef gesteld, compleet alleen gelaten om de strijdkrachten uit de hel te bevechten. Iedere man die God ooit gezegend heeft is op deze zelfde manier op de proef gesteld.

Bevind u zichzelf op dit moment in vreemde omstandigheden? Voelt u zich verlaten en alleen? Strijd u op dit moment een verloren strijd tegen een onvoorspelbare vijand? Dit zijn tekenen die wijzen op een proces van beproeving. Overwinning is altijd gewenst, maar mocht het zo zijn dat u faalt onthoud dan het volgende: Het is wat er overblijft in uw hart waar God in geïnteresseerd is, uw houding nadat u een eenzame strijd heeft gewonnen of verloren. Zijn verlangen is naar uw toewijding richting Hem ongeacht alle mislukkingen.

De Heere Jezus heeft beloofd om ons nooit te verlaten, maar de Schrift toont aan dat er seizoenen zijn waarin de Vader zichzelf terugtrekt om ons op de proef te stellen. Zelfs Christus heeft zo’n eenzaam moment meegemaakt aan het kruis. Het is in deze tijden dat onze gezegende Redder het meest geraakt wordt door het gevoel van onze zwakheid – en Hij fluistert “Ik bid voor u, dat uw geloof niet zal falen”.

Jezus zegt dat we ons kruis op ons moeten nemen en Hem moeten volgen (zie Matteüs 16:24). Wat is dat kruis? Het is het vlees in al haar zwakheid. Neem het op u en wandel in geloof, dan zal Zijn kracht volmaakt worden in u. Is het kruis van uw ego en zonde te zwaar? Mijn vriend, neem uw kruis dan op en zet door. Hij is vol begrip en wandelt naast u om deze zware last te dragen!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: