Home > Overdenkingen > Geestelijke kracht en vertrouwen

Geestelijke kracht en vertrouwen

De Heilige Geest geeft ons kracht wanneer we al onze noden in Gods hand leggen en vertrouwen op Zijn macht.

Ruth geeft ons het voorbeeld van zo’n vertrouwen. Nadat haar echtgenoot stierf leefde Ruth samen met haar schoonmoeder Naomie. Naomi was bezorgd om Ruth’s welzijn en toekomst dus adviseerde ze Ruth om neer te gaan liggen aan de voeten van de rijke Boaz en hem te vragen aan zijn verplichting te voldoen als haar bloedverwant.

Die avond, nadat het werk van die dag klaar was, legde Boaz zichzelf neer “aan het uiteinde van de korenhoop” (Ruth 3:7) and trok een deken over zich heen. De volgende ochtend toen hij wakker werd schrok hij toen hij een vrouw aan zijn voeten zag liggen. (Er was niets immoreels aan haar aanwezigheid, dit was een gebruik in die dagen).

Ruth zei tegen hem “spreid uw vleugel uit over uw dienstmaagd, want gij zijt de losser” (Ruth 3:9). Ze zei hier in essentie “Neemt u de verplichting voor een familielid op u voor mij? Zult u voor mij zorgen?”. Ze vroeg hier eigenlijk “Wilt u met mij trouwen?”.

Dit was geen manipulatief plannetje, ruth en Naomi hebben alle in een goddelijke orde uitgevoerd. We kunnen hier zeker van zijn omdat Ruth tot het geslachtsregister van Jezus behoort. Toen Ruth thuis terugkeerde vroeg Naomi aan haar “Hoe is het, mijn dochter?” (3:16). Met andere woorden vroeg ze “Zal ik je ‘verloofd’ noemen Ruth? Of ben je nog steeds ‘weduwe’?”

Ruth vertelde Naomi alles wat er was gebeurt. Luister naar Naomi’s godvruchtige advies: “Blijf stil afwachten, mijn dochter, totdat gij verneemt, hoe de zaak uitvalt; want die man zal niet rusten, voordat hij vandaag deze zaak tot een einde heeft gebracht” (Ruth 3:18). Naomi had gebeden over deze zaak, en heeft God’s aanwijzingen gezocht en God heeft haar raad gegeven. Hij heeft haar aan de wet van de verwanten-verlosser herinnert (een type en voorafschaduwing van Christus). Dus Naomi was ervan overtuigd dat zij en Ruth hun deel gedaan hebben. Nu was het tijd om rustig te zitten en te vertrouwen dat God doet wat Hij beloofd heeft. Ze zei hier “Het ligt allemaal in de handen van de Heer nu, relax en blijf kalm”.

Een kalmte en rust kwam over het huis van Naomi. Niemand was in de stress of beet z’n vingernagels af terwijl ze zich afvroegen “Zal God het wel doen? Wanneer zal het gebeuren?”. Deze twee trouwe vrouwen konden ontspannen, zingen en God prijzen voor Zijn goedheid.

Heeft u gebeden? Heeft u vertrouwd? Bent u er klaar voor om stil te zetten en “de redding van de Heer te aanschouwen”? Hij heeft alles onder controle

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: