Home > Overdenkingen > Een klein voorproefje van de hemel

Een klein voorproefje van de hemel

Een voorproefje is een smaak of realisatie als voorschot. De Bijbel noemt het een onderpand – “een onderpand van onze erfenis” (Efeziërs 1:14). Het betekent de smaak van het geheel te proeven voordat we dit ontvangen hebben. Onze erfenis is Christus zelf – en de Heilige Geest brengt ons in Zijn aanwezigheid als een voorproefje van het ontvangen worden als Zijn bruid, genietend van de eeuwige liefde en gemeenschap met Hem.

Paulus omschrijft een volk van God die zijn “verzegeld met de Heilige Geest” (Efeziërs 1:13). Dit spreekt over een volk die speciaal gemarkeerd zijn door een werk van de Geest. De Heilige Geest heeft een onderscheidend merkteken in hen geproduceerd, een glorieus innerlijk werk – iets bovennatuurlijks dat hen voor altijd veranderd heeft.

Het zijn geen gewone gelovigen meer. Zij behoren niet langer aan deze wereld toe sinds zij zich gericht hebben op de dingen van boven en niet de dingen van deze aarde. Zij worden niet van hun plaats gebracht door gebeurtenissen in de wereld, ze zijn onwankelbaar. Ze zijn niet langer meer lauw of halfhartig. In plaats daarvan roepen hun harten het dag en nacht uit “Kom spoedig heer Jezus …”.

Wat is er met hen gebeurt? Wat heeft de Heilige Geest in deze gelovigen gedaan? Wat heeft hen voor altijd gemarkeerd en verzegeld als het bezit van de Heer? Simpelweg dit: De Heilige Geest heeft hen een voorproefje van de glorie van Zijn aanwezigheid gegeven! Hij is tot hen gekomen, heeft de hemel geopend – en zij hebben een bovennatuurlijke manifestatie van Zijn alles te boven gaande grootheid ervaren! Hij geeft ons “een stukje hemel” om mee naar de hemel te gaan – om onze eetlust aan te wakkeren.

Wat voor soort bruid denkt u dat de Geest aan Jezus Christus zal presenteren op die dag van openbaring? Een bruid die halfhartig is? Wiens liefde lauw of koud is? Die niet toegewijd is aan Jezus? Een bruid die geen intimiteit met Christus wilt?

Als u werkelijk van Jezus houd dan is Hij nooit uit uw gedachte. Hij is aanwezig in ieder moment dat u wakker bent. Sommige Christenen denkenen “Dat zal gebeuren nadat ik gestorven ben. Wanneer ik in de hemel kom zal alles veranderen. Ik zal dan de speciale bruid van de Heer worden”. Nee! Sterven zal nooit iemand heiligen! De Heilige Geest is hier vandaag de dag. Hij leeft en is aan het werk in u – om een gepassioneerde liefde voor Christus in u te produceren aan deze kant van de dood!

Romeinen 8:26 beschrijft een van de meest krachtige werken van de Heilige Geest in het hart van de gelovige. “En evenzo komt de Geest onze zwakheid te hulp; want wij weten niet wat wij bidden zullen naar behoren, maar de Geest zelf pleit voor ons met onuitsprekelijke verzuchtingen”.

Het griekse woord “verzuchting” dat hier gebruikt wordt betekent “een verlangen” – een verlangen naar meer van Christus. U kunt zoveel naar Jezus verlangen dat u in Zijn aanwezigheid zit en u niets anders uitbrengt dan een verzuchting, een verlangen die zich uit als een hele diepe kreun uit uw binnenste – het is iets dat niet geuit kan worden. Het zegt “Jezus, u bent de enige vreugde die er is in deze wereld. Ik heb geproefd en gezien dat U goed bent – en ik wil u geheel”.

Dat is het merkteken van iemand die wandelt in de Geest. Hij heeft een onverzadigbare honger naar Jezus. Net als Paulus is hij verlangend naar de dag om te vertrekken en bij de Heer te zijn!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: