Home > Overdenkingen > Gods liefde wordt ons alleen overgebracht door Jezus Christus

Gods liefde wordt ons alleen overgebracht door Jezus Christus

Volgens Johannes huist alle liefde van God in Jezus, hij schrijft “uit zijn volheid hebben wij allen ontvangen” (Johannes 1:16). Hoe hebben wij de liefde van de Vader ontvangen? We hebben het verkregen door in Christus te zijn.

Maar, zult u zich afvragen, wat is er zo belangrijk aan het weten dat Gods lieffde aan ons overgebracht wordt door Christus? Hoe beïnvloed ons dat in ons dagelijks leven?

Welke impact heeft Gods liefde op onze levens? We dienen hiervoor te kijken naar Jezus als ons voorbeeld. Jezus had ons al vertelt dat de Vader net zo van ons houd als dat Hij van Zijn zoon houd. Welke impact had Gods liefde op het leven van Jezus?

“Hieraan hebben wij de liefde leren kennen, dat Hij zijn leven voor ons heeft ingezet …” (1 Johannes 3:16). Hier was de vrucht van Gods liefde in Jezus: Hij gaf zichzelf als een offer voor anderen. De tweede helft van dit vers vertelt ons het doel van Gods liefde in onze eigen levens. Daar staat geschreven: “ook wij behoren dan voor de broeders ons leven in te zetten”. Gods liefde leidt ons ook naar het punt waarop we onze lichamen aanbieden als levende offers.

Heeft u er ooit over nagedacht wat het betekent om werkelijk uw leven neer te leggen voor uw broeders en zusters? Johannes spreekt hier niet over het worden van martelaren op buitenlandse grond. Hij refereert hier ook niet naar het invullen van een donorregistratie-formulier, want Christus alléén heeft dat offer reeds gemaakt. Nee, de enige soort Christen die leven en hoop kan brengen naar zijn broeders is een dode. Een dergelijke dienaar is gestorven aan deze wereld – aan zichzelf, zijn trots en ambities.

De “dode” Christen heeft het de Heilige Geest toegestaan een geestelijke inventaris van zijn ziel te nemen. Hij ziet de corruptie en de goddeloosheid in zijn hart aan. En hij gaat gewillig naar Gods altaar en schreeuwt het uit “Heer, verteer mij, neem alles!”. Hij weet dat hij alleen zijn leven aan zijn broeders kan geven als hij gereinigd wordt door het bloed van Jezus.

Advertenties
  1. 14-09-2010 om 20:59

    dit is prachtig

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: