Home > Overdenkingen > Strijd verstandig

Strijd verstandig

Op momenten van tegenstand leeft Gods genade in ons. Bedenk eens wat er gebeurt met een boom als er een harde storm hard aan loopt te trekken. De wind dreigt de boom te gaan ontwortelen en weg te voeren. Het breekt haar takken af en waait de bladeren weg, haar wortelen gaan wat losser zitten en het blaast haar toppen weg. En wanneer de storm voorbij is ziet het er hopeloos uit.

Maar kijk nu eens wat dichterbij, diezelfde storm die de aarde rond de stam heeft opengespleten heeft er aan bijgedragen dat de wortels nu nog dieper zitten. De boom heeft nu toegang tot nieuwe en diepere bronnen van voeding en water en het is gezuiverd van alle dode takken. De knoppen zullen misschien weg zijn, maar anderen zullen er in grotere mate voor terugkomen. Ik zeg u dat deze boom nu sterker is en groeit op een manier die we niet zien. En wacht maar tot de oogsttijd – de boom zal nu veel meer vrucht dragen!

Misschien zit u momenteel in een storm. De wind waait hard en schud u hard heen en weer, en u denkt misschien dat u zult neergaan. Geliefde, raak niet in paniek! U moet weten dat u temidden van deze storm diepere, geestelijke wortels slaat. God maakt in u een verdiepende nederigheid, een grotere rouw en verdriet richting zonde, en een grotere honger naar Zijn rechtvaardigheid.

God maakt van u een doorgewinterde soldaat van het kruis – gehavend door de strijd, slim en moedig. U zult zichzelf misschien op tijden naar beneden halen – maar de Heer doet dit nooit. Het feit is dat Hij op ieder moment soeverein had kunnen handelen om u uit deze strijd te halen. Maar Hij heeft dit niet gedaan omdat Hij zag dat het een grotere dorst en honger naar Hem in u ontwikkelde.

Romeinen 5:3 zegt: “wij weten, dat de verdrukking volharding uitwerkt”. In 2 Korintiërs 4:7 lezen we het volgende: “Want de lichte last der verdrukking van een ogenblik bewerkt voor ons een alles verre te boven gaand eeuwig gewicht van heerlijkheid”. Het woord bewerken in dit vers heeft dezelfde betekenis als het uitwerken in Romeinen 5:3.

Advertenties
  1. liesette
    21-09-2010 om 08:23

    bedankt..opnieuw gered..!!!
    Dacht dat k al uitgerukt was…totdat!

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: