Home > Overdenkingen > Reken af met uw angsten en ongeloof

Reken af met uw angsten en ongeloof

Israël was vervallen in afgoderij, maar de wortel van hun zonde was nog altijd ongeloof wat resulteerde in allerlei soorten angsten! God stuurde hen een profeet om de wortel van hun zonde te ontmaskeren. De profeet vertelde hen iets als “Kijk jullie nou, wat een stelletje watjes; ondergedoken en bang om op te staan en te strijden. Jullie hebben het al opgegeven, terwijl jullie een historie met God en Zijn bevrijdingen hebben! Hij gaf jullie voorvaderen grote overwinningen toen zij op Hem vertrouwden. En Hij heeft beloofd om ook jullie te bevrijden – maar jullie geloven niet!” (Zie Rechters 6:7-10).

Veel Christenen zijn bang dat de duivel hen zal vernietigen. Ze zijn bang om fouten te maken of om terug te vallen in hun zonde zodat de duivel zijn zin zal krijgen. Maar dat is een leugen uit de diepste putten van de hel! De Bijbel zegt dat u niet bevreesd hoeft te zijn terwijl u door dit leven wandelt!

Wanneer u zich vastklampt aan vrees kan dit een besmettelijke uitwerking hebben, u kan iedereen om u heen aansteken! Toen Gideon zijn leger verzamelde zei God hem om iedere angstige soldaat naar huis te sturen. “Maak daarom bekend dat iedereen die bang is, kan vertrekken en via het bergland van Gilead terug naar huis kan gaan” (Rechters 7:3).

God spreekt hetzelfde Woord aan Zijn gemeente vandaag de dag. Hij vraagt “Waarom heeft u angst? Waarom zondigt u door Mij er niet op te vertrouwen dat Ik overwinning breng in uw leven? Ik heb beloofd om iedere demonische macht te verslaan die tegen u in opstand komt!”

Gideon’s vader, Joas, had beelden opgericht van Baäl en van de godin Asjera. Zijn beredenering was “Baäl had Midian macht gegeven over ons, dus misschien ontvangen wij de macht als wij zijn god gaan aanbidden”. Mensen kwamen van kilometers ver weg om te komen aanbidden, inclusief de Midjanieten en Moabieten; het was een krachtig, demonisch bolwerk in Israël!

God zei Gideon “Ik zal Israël niet bevrijden totdat jij die idolen wegdoet die tussen ons in staan. Leg ze aan de kant, hak het af!”. Dus in het midden van de nacht “nam Gideon tien mannen van zijn knechten en deed zoals de HERE hem gezegd had” (Rechters 6:27). Hij nam een stier en gebruikte touwen om Baäl en Asjera om te trekken!

God geeft de gemeente van vandaag de dag dezelfde boodschap als Hij aan Gideon gaf “Ik wil jullie wel helpen – maar ik kan het niet zolang jullie Mij niet vertrouwen. Jullie zitten vol vrees en ongeloof. Voordat ik jullie bevrijding kom brengen moeten jullie dit bolwerk, deze zondige wortel, omver trekken!”. “Leg alle last en zonde af die ons zo licht in de weg staat” (Hebreeën 12:1). We dienen ieder bolwerk van angst en ongeloof neer te halen!

Gideon trok alle demonische bolwerken omver met hulp van een stier. Maar wij hebben wapens ontvangen die veel krachtiger zijn als die van Gideon (zie 2 Korintiërs 10:4-5).
Overwinning komt door te bidden in geloof. Dit betekent niet een koud en leeg gebed, maar een gebed in de Geest, een gebed met het geloof dat God antwoord geeft.

“Bid en smeek voortdurend en bij elke gelegenheid, geleid door de Geest” (Efeziërs 6:18).

Advertenties
  1. anthony
    01-10-2010 om 16:00

    ‘Ik vorm licht en schep duisternis, Ik maak vrede en schep kwaad, Ik ben God, Ik doe al deze dingen.’

    Zo sprak God, onze Heer door de mond van Zijn profeet. Jesaja 45:7

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: