Home > Overdenkingen > Zijn stem kennen

Zijn stem kennen

Zij die God waarlijk kennen hebben geleerd om Zijn stem boven alle andere stemmen te herkennen. Hij wil dat u er volledig van overtuigd bent dat Hij het verlangen heeft tot u te spreken – om u dingen te vertellen die u nog nooit gehoord heeft.

Ik geloof dat er drie zaken benodigd zijn van hen die Gods stem willen horen:

  1. Een onwankelbaar vertrouwen dat God tegen u wilt spreken. U dient hier volledig van overtuigd te zijn. Hij is inderdaad een sprekende God – en Hij wil dat u Zijn stem leert kennen zodat u Zijn wil kunt doen. Wat God aan u vertelt zal nooit de grenzen van de Schrift passeren
  2. Kwaliteitstijd en stilte. U dient bereid te zijn uzelf met God in te sluiten en alle andere stemmen te laten verdwijnen. Het is waar dat God de hele dag tegen ons spreekt, maar wanneer er van Hem verlangd werd iets te bouwen in mijn leven kwam Zijn stem alleen nadat ik iedere andere stem had buitengesloten
  3. Vraag in geloof. We verkrijgen niets van God (inclusief het horen van Zijn stem) tenzij we werkelijk geloven dat Hij in staat is om Zijn gedachten aan ons over te brengen – om ons in staat te stellen om Zijn perfecte wil te begrijpen!

God is geen plaagkop! Hij zal het de vijand niet toestaan om u te misleiden. Als God spreekt volgt er een vrede – en de duivel kan die vrede niet vervalsen.

“maar wie door de deur binnenkomt, is de herder der schapen. Voor hem doet de deurwachter open en de schapen horen naar zijn stem en hij roept zijn eigen schapen bij name en voert ze naar buiten. Wanneer hij zijn eigen schapen alle naar buiten gebracht heeft, gaat hij voor ze uit en de schapen volgen hem, omdat zij zijn stem kennen; maar een vreemde zullen zij voorzeker niet volgen, doch zij zullen van hem weglopen, omdat zij de stem der vreemden niet kennen” (Johannes 10:2-5).

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: