Home > Overdenkingen > Ik heb God beperkt door met te weinig tevreden te zijn

Ik heb God beperkt door met te weinig tevreden te zijn

God heeft zoveel wat Hij aan u wil geven. Het is Zijn verlangen om de venster van de hemel te openen en zegen in overvloed over u heen te gieten. (Maleachi 3:10). Hij staat in een vol pakhuis en zegt “Ik ben een gevende, liefhebbende God – maar zo weinig ontvangen van Mij, zij staan het Mij niet toe God te zijn voor hen!”.

Natuurlijk dienen we dankbaar te zijn voor alles wat God voor ons heeft gedaan en wat Hij ons gegeven heeft. Maar we moeten niet tevreden zijn met datgene waarvan we denken dat het veel is. Veel Christenen zijn tevreden met het in een kerk te zitten en gezegend te zijn met Gods aanwezigheid. Zulke mensen zijn niets meer dan “tevreden sponzen”! Ze zuigen alles op – maar ze beperken God in hun levens, terwijl Hij hen zo graag wil zalven voor dienstbaarheid.

Toen de discipelen vol verwondering zaten te kijken naar de wonderen van Jezus zei Hij tegen hen “God heeft zelfs een nog groter werk voor u!”. De meeste van ons lijken veel op de discipelen. We zien één wonder en we zijn daar zo tevreden mee dat we er de rest van ons leven over blijven praten. Maar als we God werkelijk zouden kennen en Hem God lieten zijn voor ons, dan zouden we Hem om zoveel meer vragen:

  • Wij zouden de hemelse gewesten bereik door geloof, en God er op vertrouwen dat Hij de goddeloze leiders in de lokale, provinciale en landelijke instituten zal neerhalen. Wij zouden overheden en machten neerhalen, zoals God gezegd heeft!
  • We zouden God er op vertrouwen dat Hij ons helpt om onze stad te verzadigen met het evangelie van Jezus Christus. We zouden in geloof opstaan tegen ieder wapen dat tegen ons gesmeed wordt, en we zouden ieder demonisch bolwerk neerhalen in onze gezinnen en kerken

Onze visie zou onbeperkt wezen. We zouden God vertrouwen voor zelfs nog grotere dingen voor Zijn Koninkrijk!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: