Home > Overdenkingen > God kennen begint met het kennen van Jezus!

God kennen begint met het kennen van Jezus!

U kunt God nooit ten volle kennen totdat u Christus ziet zoals God wil dat u Hem ziet. Jezus heeft gezegd “Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien” (Johannes 14:9). We moeten Jezus niet zien zoals een mens dit aan ons onderwijst, maar zoals de Geest Hem aan ons openbaart, zoals God wil dat wij Hem zien en kennen.

Ik heb een hele hoop boeken in mijn bibliotheek over Jezus, stuk voor stuk geschreven door goede mensen. Maar ik geloof dat veel van deze mensen Jezus nog nooit gezien heeft zoals God wil dat wij Hem zien. Wij dienen de visie en getuigenis van God te ontvangen over Christus, dan zullen we God ook kennen zoals Hij gekend wil zijn. Dit is wat ik geloof hoe God wil dat wij Zijn zoon zien: “Iedere gave, die goed, en elk geschenk, dat volmaakt is, daalt van boven neder, van de Vader der lichten, bij wie geen verandering is of zweem van ommekeer” (Jakobus 1:17).

Jezus was een gift! God heeft al Zijn middelen verpakt in Jezus – “Hij gaf Zijn eniggeboren Zoon …” (Johannes 3:16). Christus is God’s goede en perfecte geschenk aan ons. Ziet u Jezus als God’s perfecte geschenk aan u? Ziet u Hem als alles wat u nodig heeft om vreugdevol, overwinnend, rechtvaardig en vervuld van vrede en rust te kunnen leven?

In het oude testament gaf God veel prachtige geschenken aan Israël in de wildernis. Een wolk om hen te beschermen tegen de woestijn-zon. Een vuur in de nacht om hen zekerheid en leiding te geven. Water uit een rots. Een tak om bittere wateren te genezen. Een koperen slang om de slangebeet te genezen. Maar als deze goede zaken waren slechts schaduwen.

Wie was de rots uit wie het water kwam? Wie was het vuur? Het manna? De koperen slang? Alles wat God deed voor Israël was door Jezus, Hij was inderdaad iedere gift. “Want ik stel er prijs op, broeders, dat gij weet, dat onze vaderen allen onder de wolk waren, allen door de zee heengingen, allen zich in Mozes lieten dopen in de wolk en in de zee, allen hetzelfde geestelijke voedsel aten, en allen dezelfde geestelijke drank dronken, want zij dronken uit een geestelijke rots, welke met hen medeging, en die rots was de Christus” (1 Korintiërs 10:1-4).

Vandaag de dag hebben wij veel meer dan een schaduw; wij hebben de eigenlijke kern – Christus zelf! En Hij leeft in ons!

Advertenties
  1. tuinridderHenk
    29-10-2010 om 07:54

    hoe ke het dat er in de bijbel mens beeld is van jezus christus

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: