Home > Overdenkingen > U bent veilig in de liefde van uw Vader!

U bent veilig in de liefde van uw Vader!

Jezus zei dat toen de verloren zoon thuis kwam dat Hij werd verwelkomt in het huis van zijn vader. Hij ontving een nieuw gewaad, at aan de tafel van zijn vader en ontving volledige vergiffenis. Maar dat maakte van hem geen engel.

Integendeel zelfs, ik geloof dat de vader een hoop problemen met hem ondervond voordat het allemaal achter de rug was. Maar het enige ding dat zijn zoon hoefde te weten was dat hij zich veilig mocht weten in de liefde van zijn vader! Hij moest weten dat zijn vader met hem de dingen zal dragen, de vader zou hem verdragen, met hem werken en van hem houden. Dat is hoe onze hemelse Vader ook met ons omgaat. Maar toch blijven we zeggen “Er komt een dag dan zal ik zo perfect en recht voor God staan dat het eenvoudig is voor hem om van mij te houden”.

Nee! Hij hield al van u toen u nog een zondaar was, een verworpene, een vijand voor Hem. Hoeveel te meer houd Hij nu van u nu dat u met Hem verzoend bent?! God heeft al tegen u gezegd “Ik hield al van je toen ik nog een onbekende voor je was, toen je nog in rebellie en zonde wandelde. Zal ik niet meer van je houden nu dat je je hebt gehecht aan het zoonschap?”.

Wij rusten niet vol vertrouwen in Zijn liefde zoals we zouden moeten. En toen zegt de Heer van Zichzelf dat Hij liefde IS. Johannes schreef “En wij hebben de liefde onderkend en geloofd, die God jegens ons heeft. God is liefde, en wie in de liefde blijft, blijft in God en God blijft in hem” (1 Johannes 4:16)

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: