Home > Overdenkingen > Niets dan Christus!

Niets dan Christus!

Wat is hetgene wat de Heer het meest verlang van hen die beweren dat ze Hem toegewijd zijn? Wat zou Hem zegenen en behagen? Zullen we nog meer kerken voor Hem bouwen? Meer bijbelscholen? Meer huizen en instituten voor mensen in nood? Al deze zaken zijn allemaal de moeite waard en nodig, maar Hij die niet in gebouwen woont die door mensenhanden zijn gebouwd verlangt naar veel meer dan dat! Salomo dacht dat hij een eeuwige tempel had gebouwd voor God, maar na verloop van tijd lag het in verval, en in minder dan vierhonderd jaar was het volledig vernietigd.

Het enige dat God zoekt boven al het andere in Zijn volk, dienaren en herders is gemeenschap aan Zijn tafel! Eenheid rond Zijn hemelse tafel! Een plaats en tijd van intimiteit! Een voortdurend tot Hem komen voor voedsel, kracht, wijsheid en gemeenschap.

Deze generatie heeft een beperkte openbaring van de Heere Jezus omdat er zovelen zijn die missen op het feest – het feest van gemeenschap alleen met de Heer. Hun stoelen blijven leeg! Weinigen kennen de grootsheid en majesteit van een dergelijke hoge roeping in Christus.

Wij vergissen ons door onze geestelijke vreugde te halen uit dienstbaarheid in plaats van uit gemeenschap. We doen meer en meer voor een Heer waar we steeds minder en minder van weten! We rennen onszelf kapot, tot aan het punt van overspannenheid toe, we gaan overal naar toe op aarde en geven onze lichaam voor Zijn werk – maar we houden zelden het feest! We zijn veel te nonchalant over de tafel van de Heer, niet serieus genoeg over het innemen van onze plaats om te leren van Hem!

Paulus spreekt over drie jaar van afscheiding in de woestijn van Arabië. Dit waren drie glorieuze jaren, zittend in de hemelse gewesten aan de tafel van de Heer. Het was op die plaats dat Christus alles aan Paulus leerde wat hij wist, en de wijsheid van God werd in hem gemanifesteerd. Bekering was niet genoeg voor Paulus! Een eenmalige bovennatuurlijk visioen van Christus, een eenmalige wonderbaarlijke horen van een stem uit de hemel was niet voldoende! Hij had een vluchtig visioen van de Heer ontvangen en nu wou hij meer!

Iets in de ziel van Paulus schreeuwde het uit: “Dat ik Hem maar moge kennen!”. Het is dan ook geen wonder dat hij tegen een compleet christelijk systeem kon zeggen “ik had niet besloten iets te weten onder u, dan Jezus Christus en die gekruisigd” (1 Korintiërs 2:2). Hij zei hier: “Laat de religieuzen in Jeruzalem zich maar vasthouden aan hun bureaucratie (wetticisme). Laat anderen maar discussieren en zich druk maken over allerlei leerstellingen. En laat hen die ernaar streven om gerechtvaardigd te worden door eigen werken er maar moe en wanhopig van worden. Maar voor mij, ik wil meer van Christus!”

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: