Home > Overdenkingen > Een steeds toenemende openbaring van Jezus Christus

Een steeds toenemende openbaring van Jezus Christus

Al sinds het kruis hebben alle geestelijke reuzen een ding gemeen met elkaar. Zij wandelden in nauwe gemeenschap met de Heer; ze verloren zichzelf in de glorieuze grootsheid van Christus en ze stierven met de klacht dat ze nog zo weinig van Hem wisten. Dit was het geval bij Paulus, met alle discipelen, en met veel vroege kerkvaders zoals Luther, Zwingli, de puriteinen en de vrome engelse predikers maar ook met vele godvruchtige leiders van vandaag de dag.

Ze deelden allemaal dezelfde passie, een steeds toenemende openbaring van Jezus Christus. Ze gaven niets om het spectaculaire, het aardse, de dingen van deze wereld, succes, ambitie of wereldse roem. Ze baden – niet om dingen, niet voor fysieke zegeningen, niet om gebruikt te worden, niet voor iets voor zichzelf, maar alleen om een grotere openbaring van de heerlijkheid van de glorie en grootsheid van hun Heer.

Satan toont een grotere macht, en de hel ontketend al haar woede op deze generatie. De vijandelijke bolwerken zijn veel meer versterkt, krachtiger en diepgaander dan in iedere voorgaande generatie. Zonder twijfel openbaart satan zich aan de wereld zoals hij dit nog nooit eerder gedaan heeft en hij wordt steeds bekender, minder gevreest en nog veel meer aanvaard.

Een stukje basiskennis van Christus zal niet genoeg zijn in deze laatste oorlog! Iets weten over Hem zal niet voldoende zijn. We dienen te zoeken naar een grotere openbaring door de Heilige Geest. En dat vereist dat we meer tijd doorbrengen aan Zijn tafel. U leert Hem alleen maar kennen door veel in Zijn aanwezigheid te zijn, alleen door met Hem te zitten, Zijn stem te horen, en op Zijn goddelijke wijsheid te wachten. Drukbezette mensen leren Hem zelden kennen.

Paulus was toegewijd aan een steeds toenemende openbaring van Jezus Christus. Alles wat Hij had en wist van Christus had hij ontvangen door openbaring. Hij zei “dat mij door openbaring het geheimenis bekendgemaakt is” (Efeziërs 3:3). De Heilige Geest kent de diepe en verborgen geheimen van God en Paulus bad continu voor de gift van genade om deze te begrijpen en om de “onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen” (Efeziërs 3:8). Paulus zei dat wij toegang hebben tot deze rijkdommen in Christus. En als hij sprak over Gods eeuwige doeleinden sprak hij over Hem “in wie wij de vrijmoedigheid en de toegang met vertrouwen hebben door het geloof in Hem” (Efeziërs 3:12).

God zoekt naar gelovigen die zoeken naar een openbaring van Hem die geheel van hen zal zijn – een diepe persoonlijke intimiteit die de “onnaspeurlijke rijkdommen van Christus” zal doen ontsluiten.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: