Home > Overdenkingen > In Hem leven wij, bewegen wij ons en zijn wij

In Hem leven wij, bewegen wij ons en zijn wij

Paulus zei “in Hem leven wij, bewegen wij ons en zijn wij” (Handelingen 17:28). Mannen en vrouwen van God leven in deze kleine cirkel; hun leven, iedere beweging die ze maken, hun complete bestaan is enkel samengepakt in hun interesse voor Christus.

Om niets te weten dan Christus moet er een aanhoudende stroom van openbaringen van de Heilige Geest zijn. Als de Heilige Geest het denken van God kent, als hij de dieptes en verborgenheden van de Vader doorzoekt, en als Hij een bron van levend water is, dan moet die stroom van water een aanhoudende openbaring van Christus zijn. Het staat klaar voor iedere dienaar van de Heer die bereid is te wachten op de Heer – in stilte, in geloof, vertrouwende op de Heilige Geest om de gedachtes van God te openbaren.

Vandaag de dag hebben we Zijn onfeilbare Woord nodig – een waarachtige en levende openbaring. Samuel had een dergelijke woord van God ontvangen en geheel Israël wist ervan. Als Samuel sprak, stak zijn stem boven alle stemmen van het land uit, zijn stem drong door en geen enkel woord viel op de grond.

Vandaag proberen veel mensen alle stemmen te zeven en te onderscheiden om een helder woord van God te ontvangen. De heiligen van God krijgen genoeg van dat spervuur aan stemmen, terwijl ze slechts een paar korrels waarheid vinden. Christus alleen is het licht! De hele wereld is in duisternis gehuld, en alleen licht kan de duisternis verdrijven. Het kan zijn dat u momenteel in een donkere plaats bent.

Petrus zei “Daardoor heeft de boodschap van de profeten voor ons nog meer gezag. U doet er goed aan daarop uw oog te richten als op een lamp die een donker vertrek verlicht” (2 Petrus 1:19)

Paulus zei “Want de God, die gesproken heeft: Licht schijne uit het duister, heeft het doen schijnen in onze harten, om ons te verlichten met de kennis der heerlijkheid Gods in het aangezicht van Christus” (2 Korintiërs 4:6)

Johannes zei “zijn rijk [die van de duivel] werd verduisterd, en zij kauwden op hun tong van pijn” (Openbaring 16:10)

Uw goede werken zullen de duisternis niet verdrijven en onze prediking over maatschappelijke vraagstukken zal het ook niet doorknippen. Al uw persoonlijke ervaringen zullen het niet doen. Ik zal zelfs nog een stap verder gaan – zelfs het binden van de machten der duisternis zullen het licht dat uit Christus voortkomt niet kunnen bewerken. Iedere duisternis verdwijnt in het licht van Gods glorie die gereflecteerd wordt op het gezicht van Jezus Christus! Laat ons alleen Christus bestuderen in onze binnenkamer. We dienen dezelfde God en worden onderwezen door dezelfde Heilige Geest als alle anderen die Christus ten volle gekend hebben.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: