Home > Overdenkingen > Cornelius redde zijn huis

Cornelius redde zijn huis

“En er was te Caesarea iemand, genaamd Cornelius, een hoofdman van de zogenaamde Italiaanse afdeling, een godvruchtig man, een vereerder van God met zijn gehele huis, die vele aalmoezen aan het volk gaf en geregeld tot God bad” (Handelingen 10:1-2)

Het leven van Cornelius bewijst dat God zoekt naar een onophoudelijk gebedsleven en een toewijding en gehoorzaamheid vanuit het hele hart. Ga maar eens na waarop deze man van God zijn huis redde en de wonderen die dit voortbracht.

Cornelius was zo vastbesloten dat hij en zijn huis in Gods volheid moesten komen dat hij zelfs zijn maaltijden verwaarloosde om God te zoeken. Voedsel was ondergeschikt aan zijn diepe, geestelijke honger en zijn verlangen naar God. Dagenlang vasten zonder overeenkomstige honger en dorst naar God is nutteloos; sterker nog het is beter om te eten dan om te vasten als u daarmee een zegen uit de hemel wilt verdienen. Maar honger naar God neemt de scherpte van het verlangen naar voedsel weg voor een mens wiens hart uitgaat naar God.

Deze man zou ons allemaal het schaamrood op de kaken moeten brengen. Hij had niet de beschikking over tapes of mp3’s met onderwijs en predikingen; hij had niet eens een leraar. Hij was geen Joodse bekeerling maar simpelweg een man die wanhopig op zoek naar God was. Wat hij geleerd had heeft hij op een harde manier moeten leren – geen seminar, geen conferentie, geen hoe-claim-ik-dit-van-God boeken. Hij had niet eens de Heilige Geest in hem wonen die er bij hem op aandrong om te bidden en Gods aangezicht te zoeken. Maar toch vastte en bad hij altijd.

Zijn gebedsleven maakte dat hij een gever van aalmoezen werd. God had zijn gebeden voor zijn gezin nog steeds niet beantwoord, maar toch gaf hij gul aan een ieder die in nood was. Hij was niet op een zodanige manier gefocust op zijn eigen noden dat dit al zijn tijd, aandacht en geld in beslag nam.

Biddende mensen krijgen altijd Gods aandacht en de biddende mens hoort God altijd spreken, dit is al zo sinds het begin.

U kunt uw huis op dezelfde manier redden als Cornelius. Binnen één dag, met een glorieus wonder werd zijn complete gezin gered en vervuld met de Heilige Geest. Binnen één dag werd zijn huis getransformeerd vanuit een geestelijke blindheid naar een wonderbaarlijk licht en leven. En dit alles vanwege een man die er met grote vastbeslotenheid op uit ging om zijn huis te redden. God help ons om gebed voor onze verloren familie en vrienden serieus te nemen en er ernst mee te maken.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: