Home > Overdenkingen > De race finishen

De race finishen

“Want wie van u, die een toren wil bouwen, zet zich niet eerst neder om de kosten te berekenen, of hij het werk zal kunnen volbrengen? Anders zouden, als hij de fundering gemaakt had, en het werk niet kon voltooien, allen, die het zagen, beginnen hem te bespotten, zeggende: Die man begon te bouwen, maar hij kon het niet voltooien” (Lucas 14:28-30).

Jezus sprak deze woorden aan het einde van zijn bediening op aarde met het doel om volgelingen te waarschuwen dat je in zware tijden aan goede intenties alleen niet voldoende hebt. Veel volgelingen zouden niet het benodigde in zich hebben om de race te finishen!

Ik geloof dat de meest tragische toestand is dat je start met de volle intentie om Christus te grijpen en om een volwassen discipel te worden, maar in plaats daarvan drijf je af en wordt je koud en onverschillig tegenover Hem. Hij heeft een fundament gelegd maar kon het niet afronden omdat hij niet eerst de kosten heeft berekent. Hij kwam middelen tekort, hij kwam heel ver en gaf het toen op.

God maak ons wakker en maak dat we begrijpen dat we allemaal aan verandering onderhevig zijn. Er bestaat niet zoiets als stilstaan, u verandert of dagelijks naar het beeld van Christus of u verandert terug naar uw oude vleselijke manieren. Voor hen die vastbesloten zijn om Christus te grijpen tegenover iedere kostprijs, die hun kruis opnemen en zichzelf verloochenen om Hem te volgen heeft Paulus gezegd “wij allen, die met een aangezicht, waarop geen bedekking meer is, de heerlijkheid des Heren weerspiegelen, veranderen naar hetzelfde beeld van heerlijkheid tot heerlijkheid, immers door de Here, die Geest is” (2 Korintiërs 3:18).

Wat een vreugde is het om hen te ontmoeten die de race gaan finishen. Ze groeien in de wijsheid en kennis van Christus, worden steeds vervreemder van deze wereld en haar pleziertjes, en worden in een steeds toenemende mate meer gericht op dat wat boven is. Hun geestelijke zintuigen zijn zeer geoefend en hun onderscheid van wat uit God of uit vlees is neemt steeds meer toe. Hoe ouder ze worden des te meer honger ze krijgen voor meer van Christus. Ze hebben iedere wereldse binding afgesneden en verlangen met een groeiende intensiteit er naar om met Hem te zijn in Zijn glorie. Voor hen is het winst om te sterven en is het de ultieme prijs om in Zijn aanwezigheid geroepen te worden om voor eeuwig aan Zijn zijde te zijn. Ze zoeken niet zozeer de hemel maar Christus in alle glorie!

U kunt er verzekerd van zijn dat als Christus terugkeert dat Hij een glorieuze gemeente zal hebben die er naar verlangt bij Hem te zijn. Het zal bestaan uit mensen die zo onthecht zijn geworden van deze wereld en zo verenigd met Hem dat het verplaatsen vanuit een corrupte naar een niet-corrupte staat slechts een laatste liefdesstap in Zijn aanwezigheid zal zijn!

U bent misschien gevallen in de Christelijke race, maar u kunt weer opstaan en rennen. Jezus zal u niet op de grond laten liggen, uitgeput en kreupel Hij zal uw zwakke knieën opheffen en u een bovennatuurlijke kracht geven om de finish te bereiken.

Hij zal u niet in de steek laten. Door genade zult u de race finishen en de Heer zal aan de finish staan om u te zeggen “Goed gedaan!”

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: