Home > Overdenkingen > De wind van de Geest

De wind van de Geest

Zij die naar de bovenkamer gingen (zie Handelingen 1 en 2) hielden met hun hele hart van Jezus. Ze waren onderwezen in de school van Christus, ze hadden wonderen verricht, zieken genezen en demonen uitgeworpen. Ze waren meelevend, zelf-opofferend en hadden de ziel lief maar ze waren nog niet gekwalificeerd genoeg om Zijn getuige te kunnen zijn!

Ze waren nabij toen de Heer druppels bloed zweette. Ze hebben gezien dat Hij aan het kruis hing en ze hebben Zijn lege tombe aanschouwt toen Hij was opgestaan. Ze hadden samen met Hem gegeten en met Hem gesproken toen Hij een verheerlijkt lichaam had ontvangen. Ze hebben de Heere Jezus gezien op de berg in Zijn eeuwige glorie; ze hebben Hem zelfs zien opvaren naar de hemel! Maar toch waren zij er nog steeds niet klaar voor om Zijn getuige te zijn!

Waarom kon Petrus niet onmiddelijk naar de menigte in Jeruzalem gaan om daar te getuigen van Zijn opstanding? Was Hij daar niet zelf getuige van geweest? Zij hadden de kracht van de Heilige Geest nodig. Petrus deed een krachtige uitspraak naar de hogepriesters: “En wij zijn getuigen van deze dingen en ook de heilige Geest, die God hun gegeven heeft, die Hem gehoorzaam zijn” (Handelingen 5:32). Door de woorden die de Heilige Geest sprak door Petrus “onstaken de priesters in wode en wilden hen ter dood laten brengen” (Handelingen 5:33).

Stefanus predikte, vervuld met de Heilige Geest, tot de religieuze leiders: “Hardnekkigen en onbesnedenen van hart en oren, gij verzet u altijd tegen de heilige Geest; gelijk uw vaderen, zo ook gij … Toen zij dit hoorden, sneed het hun door het hart en zij knersten de tanden tegen hem” (Handelingen 7:51, 54).

Wanneer u tevoorschijn komt uit uw zoektocht naar God, volledig vervuld van de Heilige Geest, dan kunt u met vrijmoedigheid tegenover uw collega’s, uw familie en iedereen staan en uw getuigenis zal een van de twee reacties bij hen oproepen. Of ze zullen uitroepen “Wat moeten we doen om gered te worden?” of ze willen u het liefst doden. U zult een woord spreken die dwars door de harten zal snijden.

Als u zoekt naar het wonderbaarlijke in een kerkgebouw dan zult u teleurgesteld worden. Maar als u de bovenkamer had bezocht, een paar uur nadat de wind daar naar binnen gekomen was, het vuur viel en het hele gebouw door elkaar geschud had om daar te zoeken naar het wonderbaarlijke dan zou u ook teleurgesteld worden.

Ziet u, de wind van de Geest blies alle mensen de straat op, naar de marktplaats toe! U had kunnen vragen “Waar is de opwekking, de bovennatuurlijke wind? Kan ik die tongen van vuur zien?”. En u zou naar de 120 mensen op de straat gestuurd worden die Christus verkondigden door de kracht van de Heilige Geest! Dat is waar de opwekking was – en altijd zal zijn! Dat is de uitstorting! De wind, het vuur, de Geest – Hij is nu in Gods getuigen!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: